Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Bresse-i csirke, garnéla, zeller és körték

Bressei csirke, garnéla, zeller és körték

(1 db Bressei csirkéhez)

 

Csirkemell

2db bőrös csirkemell filé

sóoldat

 

A csirkemellet 5%-os sóoldatban 40 percig áztatjuk. Olajjal megkent folpackba henger alakúra formázzuk, majd vákuumzacskóban 62 fokon 40 percig készítjük. Tálalás előtt szőlőmag olajon körbepirítjuk.

 

Csirkecomb

2db bőrös csirkecomb filé

pórészén

sóoldat

 

A csirkecombot 5%-os sóoldatban 40 percig áztatjuk. A formázásból visszamaradt húsrészeket késsel összeaprítjuk és a kiterített pórészénnel megszórt, csirkecomb közepébe töltjük. Olajjal megkent folpackba henger alakúra formázzuk, majd vákuumzacskóban 68 fokon 40 percig készítjük. Tálalás előtt szőlőmag olajon körbepirítjuk. Csirke pecsenyelével tálaljuk.

 

 

Garnéla

4 db 6/8 egész garnéla

0.3 dl szűz olíva olaj

2 db narancs

0.5dl alma ecet

 

A garnélákat megpucoljuk, nyársra húzzuk, egy tálba helyezzük. Összekeverjük az olajat, a narancsok levét és az alma ecetet, ráöntjük a rákokra és 5-6 órán át érleljük. Tálalás előtt leszárítjuk és serpenyőben körbepirítjuk. Rákvajjal tálaljuk.

 

Körtés zeller püré

70 dkg zeller gumó

15 dkg körte hús

0.5 l tej

 

A zellert vékony szeletekre vágjuk, a körtehúst feldaraboljuk és tejjel felöntve lassú tűzön teljesen puhára főzzük. Leszűrjük, a lét félretesszük, krémesre turmixoljuk a körtés zellert és a tejjel felöntve állítjuk be a megfelelő sűrűségűre.

 

Körte kockák

2 db félkemény körte

1 dl céklalé

1 dl narancslé

10 szem egész bors

 

A körték húsát 0.5*0.5cm-es kockákra vágjuk. A céklalét, narancslét, borsot, sót összeforraljuk. A körtekockákra még melegen ráöntjük és letakarva a hűtőbe állni hagyjuk 12 órát

 

Körte chips

1 db nashi körte

porcukor

 

A körtét szeletelő géppel 1mm vastagon leszeleteljük, szilikon lapra fektetjük, porcukorral finoman megszórjuk, másik szilikon lappal lefedjük. 140°C-on 40 perc alatt ropogósra sütjük.

 

Póréhagyma

1 szál póréhagyma

0.5 dkg vaj

 

Serpenyőben felolvasztjuk a vajat és bele helyezzük az 5 cm-es darabokra vágott póréhagymát.

Fél deci vizet öntünk mellé, letakarjuk és közepes lángon 5-10 percig pároljuk.

 

Édeskömény

1 db édeskömény

1 db narancs

0.3 dl Pernod

 

A cikkekre vágott édesköményt 2 percig a Pernod-os narancslében pároljuk.