Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Borjúsült gorgonzola mártással, szarvasgombás burgonyapüréve

Hozzávalók:

  • 1 kg borjú szűz
  • Bors
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl olíva olaj
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg gorgonzola
  • 1 kg burgonya
  • 3 ek. szarvasgombás olíva olaj
  • 3 dl tej

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk és sós vízben puhára főzzük. Egy habverővel összedolgozzuk, vajjal és langyos tejjel. Szükség szerint sózzuk, és szarvasgombás olívaolajjal ízesítjük.
A borjú szüzet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és olíva olajon rózsaszínre sütjük. Tálalásig melegen tartjuk. A gorgonzola sajtot a tejszínnel egy kis lábosban feloldjuk, mártás sűrűségűre forraljuk és a húsra tálaljuk.