Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

„Borjúpaprikás” szalonnás tejföllel, és kapros uborkával

Hozzávalók:

  • 1 db borjú nudli
  • 80 g fűszerpaprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 2 db étkezési paprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 1 l tejföl
  • 1 csokor kapor
  • 5 dl olaj
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 4 db kígyóuborka

Elkészítés:

A húsokat sózzuk, borsozzuk, kérgezzük. Klasszikus módon pörköltalapot készítünk, ebbe pároljuk meg egészben a húsokat.
A mártást leturmixoljuk, leszűrjük, és beforraljuk.
A szalonnát kipirítjuk, a zsírt leöntjük róla és a tejföl felével gyenge lángon kb. 30 percig főzzük. Átszűrjük, és tálalásig melegen tartjuk. A kaprot leforrázzuk, majd jeges vízben kihűtjük. Összevágjuk, majd szőlőmag olajban mixerrel 4 percig maximális fokozaton mixeljük. A kapott olajat egy textil ruhán átszűrjük, és a tejfölhöz adjuk. A kígyóuborkát meghámozzuk, hasábokat vágunk belőlük és egy kevés fokhagymás salátaecettel 2-3 órát hűtőben marináljuk. Kapros tejföllel tálaljuk.
A húst felszeleteljük, a turmixolt szafttal és a szalonnás tejfölhabbal tálaljuk.