Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Borjúnyelv gombákkal, rakott burgonyával

barany_borju_es_nyuletelek

Hozzávalók:

  • 2 fej hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 babérlevél
  • egész bors
  • friss vagy szárított erdei gombák
  • 1 doboz csiperke gomba
  • 1 csokor kakukkfű
  • 1 l tejszín
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • 2 db citrom
  • 2 ek. dijoni mustár
  • őrölt bors
  • 1 kg burgonya
  • 0,5 l tejszín
  • 20 dkg vaj
  • szerecsendió

Elkészítés:

A szárított gombákat megmossuk, beáztatjuk.
A nyelvet feltesszük főni hideg vízben hagymával, fokhagymával, borssal, babérral, kevés sóval. Egy óra forralás után a nyelvet kivesszük, lenyúzzuk, majd még két órát főzzük. Ha megfőtt tisztítjuk, felszeleteljük
Vajban a hagymát, fokhagymát megfuttatjuk, hozzáadjuk a szeletelt nyelvet, majd a gombákat. Fűszerezzük kakukkfűvel, petrezselyemmel, sóval, borssal, citrommal, dijoni mustárral. Felöntjük tejszínnel és egy kevés főző lével és kb. 10 percig főzzük.

A burgonyát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, leforrázzuk, sózzuk, meghintjük szerecsendióval és egy kivajazott cserépedénybe tesszük. Leöntjük tejszínnel és 150°C-os sütőben fél órát majd 200°C-os sütőben negyed óráig sütjük.