Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Borjúcsülök milánói rizottóval

Hozzávalók:

  • 1 db borjúcsülök
  • 1 doboz hámozott paradicsom konzerv
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 angolzeller
  • 2 sárgarépa
  • zsálya
  • rozmaring
  • babérlevél
  • 1 üveg vörösbor
  • bors
  • olíva olaj
  • 1 kg rizottó rizs
  • sáfrány
  • borjú csontvelő
  • 20 dkg vaj
  • 1 dl olíva olaj
  • 10 dkg Parmigiano Reggiano
  • 1 l zöldség alaplé
  • 1 üveg száraz fehérbor
  • 1 db vöröshagyma

Elkészítés:

A borjúcsülköt kicsontozzuk, a húst kötözzük, sózzuk, borsozzuk, kérgezzük. A zöldségeket kockára vágjuk, olívaolajon megfuttatjuk, felöntjük vörösborral, és a hámozott, kockázott paradicsommal.
Sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük. A húst és a csontot ebbe a pároló lébe tesszük és kb. két óra alatt készre pároljuk. A borjúcsontot elfűrészeljük, és a velőt kiszedjük belőle.

A hagymát olíva olajon megpirítjuk, hozzá adjuk, a rizst együtt pirítjuk, majd felöntjük fehérborral. Ha a bor elfőtt róla hozzáadjuk a sáfrányt és fokozatosan az alaplevet. Mikor már majdnem kész belekeverjük a vajat, hozzáadjuk a velőt és a reszelt parmezán sajtot. A szeletelt csülök mellé tálaljuk.