Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Vitello tonnato

Hozzávalók:

  • 1 kis méretű borjú szűz
  • zsálya
  • bors
  • 2 db tojás
  • 2 ek. habtejszín
  • 1 doboz szardella
  • 2 ek. mustár
  • 1 db 180 g-os tonhal konzerv
  • 2 ek. capri bogyó
  • 1 kis csokor snidling
  • 2 db citrom
  • 0,5 l olaj
  • 1 fej shallotta hagyma
  • 1 l tej

Elkészítés:

A tejhez 7dkg sót és 3dkg cukrot adunk. Felfőzzük zsályával, majd kihűtjük. A szüzeket 1-1,5 órára ebbe áztatjuk. Ezután letöröljük és kevés vajban vagy olíva olajban kérgezzük, 140°C-on 30-40 percig sütjük, pihentetjük, tálalásig hűtőbe tesszük.
A tojásból olajjal, mustárral, citromlével majonézalapot készítünk. Mixerben pürésítjük a tejszínt, tonhallal, shallottával és pár darab szardellával. Ha elkészült átszűrjük. Tálalásig hűtőbe tesszük. A húst szeleteljük és krémmel, capri bogyóval és a snidlinggel díszítve tálaljuk.