Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Szt. Jakab kagyló Galliano-s korall, vaníliás borsóhüvellyel

Hozzávalók:

  • 12 db Szt. Jakab kagyló
  • 150 ml tejszín
  • 2 db shallott hagyma
  • 5 cl Galliano
  • Bors
  • Barna cukor
  • 1 db citrom
  • Kakaóvaj
  • 1 doboz cukorborsó
  • 1 db vanília rúd
  • 10 dkg vaj

Elkészítés:

A kagylókat sózzuk, borsozzuk, enyhén megcukrozzuk és kakaóvajban forró serpenyőben pirosra sütjük. A kagyló korall részét kevés vajban finomra vágott shallott hagymával megfuttatjuk, Gallianoval flambírozzuk. Felöntjük tejszínnel, sózzuk, borsozzuk. Leturmixoljuk és tálalásig melegen tartjuk. A borsót kevés vajban megfuttatjuk, sózzuk és egy rúd vanília kikapart belsejét hozzá adjuk. Ízlés szerint tálaljuk a kagyló héjába.