Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Marinált tenger gyümölcsei

Hozzávalók:

  • 1-2 dl olíva olaj
  • 20 dkg bébi polip
  • 20 dkg tintahal
  • 50 dkg fekete kagyló
  • 20 dkg garnélarák
  • 1 tk. oregano
  • 1 ek. borecet
  • bors
  • 3-4 szál angolzeller
  • 1 dl fehérbor
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 fej citrom

Elkészítés:

A bébi polipot kislábasba helyezzük, sárgarépával, vöröshagymával, egy fél citrommal és egy szál zellerrel. Felengedjük vízzel és körülbelül egy óra alatt puhára főzzük majd a főző lében hagyjuk kihűlni. Összevágjuk 1-1.5 cm es darabokra.
A feketekagylókat egy lábasban tesszük, meglocsoljuk fehérborral, letakarjuk és 10-20 perc alatt meg pároljuk. Kihűlés után megpucoljuk.
A tintahalakat megpucoljuk, grillen megsütjük. Karikára vagy csíkokra vágjuk.
A garnélarákokat kevés olajon enyhén megpirítjuk, megpucoljuk.
A szárzellert apró kockákra vágjuk.
Az előkészített hozzávalókat egy nagy tálba összekeverjük borecettel, citromlével, olívaolajjal, sóval, borssal, oregánóval. Lehetőség szerint legalább 1-2 órára hűtőbe helyezzük, után ízesítjük, majd tálaljuk.