Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Lazac tatár többféleképpen

Hozzávalók:

  • 25 dkg lazac
  • 15 dkg fürtös paradicsom
  • 2 fej shalott hagyma-
  • 5 dkg kecskesajt-
  • 5 dkg provolone sajt
  • 2 kk. dijoni mustár-
  • 1 kk. capri bogyó
  • 5 szelet toast kenyér
  • 1-2 dl olíva olaj
  • 1 db citrom
  • 1 csepp fehér balzsamecet
  • bors 

Elkészítés:

A fürtös paradicsomokat meghámozzuk, kimagozzuk és cikkekre vágva tepsibe helyezzük, meglocsoljuk olíva olajjal és megszórjuk friss kakukkfűvel. Sütőben 120-140°C-on szárítjuk.
A lazacfelét megfüstöljük, apróra vágjuk és dijoni mustárral, shalotta hagymával, kevés olíva olajjal, kockára vágott provolónéval, sóval, borssal, fehér balzsamecettel összekeverjük . A lazac másik felét apróra vágva, olíva olajjal, citrom levével, sóval, borssal, finomra vágott kapri bogyóval kikeverjük. A toast kenyereket formázzuk, majd olíva olajon megpirítjuk. A capris változat alá kecskesajtot kenünk és a tetejére paradicsom cikket helyezünk. A füstöltet egyből a kenyérre kenjük.