Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Hátszínes tortilla falatok

Hozzávalók:

  • 40 dkg hátszín
  • tortilla
  • 1 fej jégsaláta
  • 3 fej lila hagyma
  • 3 db paradicsom
  • 1 dl olíva olaj
  • 1 tk. római kömény
  • 1 kk. koriander
  • 1 db chili
  • 1 lime
  • bors
  • 10 dkg chedar sajt
  • 1 kis csokor koriander

Elkészítés:

A hátszínt bedörzsöljük római köménnyel, korianderrel, chilivel, lime levével és olíva olajjal. Szobahőmérsékleten állni hagyjuk 1 órát, majd medium-ra sütjük, pihentetjük 5-10 percet és vékony szeletekre vágjuk. A fél karikára vágott hagymát olajon megpirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. A kiterített tortillákra halmozzuk a felszeletelt chedar sajtot, húst, paradicsomot, jégsalátát, a pirított hagymát és a finomra vágott koriandert. Feltekerjük szorosan a tortillákat, zsírpapírra tepsibe helyezzük majd lehető legforróbb sütőben megpirítjuk. Pálcikákkal megszurkáljuk és karikákra vágva tálaljuk.