Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Garnélarák koktél Mary Rose mártással és grillezett korianderes tigrisrák farokkal, salátaágyon

Hozzávalók:

  • 8 db Iceberg salátalevél
  • 400 ml majonéz
  • 120 ml ketchup
  • 80 ml tejszín
  • 8 evőkanál worchestershire
  • 1 lime
  • 2 evőkanál konyak
  • 2 citrom
  • csipetnyi koriander
  • 4 szelet barna rozskenyér
  • 4 db főtt tojás
  • 8 cikk paradicsom
  • 5 dkg vaj
  • só, bors
  • oliva olaj
  • 40 dkg 80/100 előfőzött garnélarák farok
  • 8 db 21/30 fekete tigrisrák farok, tisztított, főzetlen

Elkészítés:


Keverjük össze a majonézt, a ketchupot, a konyakot és a tejszínt egy keverőtálban.
Reszeljük bele egy lime héját, majd facsarjuk bele a lime levét.
Egy keverőtálba az előfőzött garnélákat óvatosan összekeverjük a szósszal és hűtőbe tesszük tálalásig.

A 21/30 garnélákat tegyük egy másik keverőtálba, majd sózzuk, borsozzuk.
Serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, majd megpirítjuk a garnélákat.
Ráfacsarjuk a citrom levét, bele a vajat és az apróra vágott koriandert és készre pároljuk.
Tálaláskor egy tányérra fektetjük a megvajazott rozskenyeret, majd arra a megmosott, tépett és szárított salátaleveleket.
Szépen helyezzük rá a tojásszeletelővel vékonyra vágott főtt tojásokat a salátalevélre, majd kanalazzunk rá a hideg garnélakoktélból.
Helyezzünk a garnéla halom tetejére 2 db vajban megpárolt nagy garnélát, citrom gerezdet.
Díszítsük a tetejét friss kaporral, és helyezzük a tányérra a két paradicsom szeletet.