Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Füstölt pisztráng, libamáj, torma pannacotta

Hozzávalók:


  • 30 dkg füstölt pisztráng
  • 30 dkg libamáj
  • mandula
  • torma
  • 50 dl hab tejszín
  • Steyer kren torma
  • Tokaji desszertbor
  • bors
  • cukor
  • 1 db citrom
  • 6 g zselatin

Elkészítés:

A libamájat kierezzük, sózzuk, borsozzuk, édes Tokaji borba áztatjuk kb. 1 órára. Mixerben kevés páclével és 1-2 evőkanál tejszínnel pürésítjük és egy porcelánedény aljára töltünk belőle kb. egy ujjnyit. Kifagyasztjuk.
A pisztrángot tejszínnel és kevés pörkölt mandulával lepürésítjük, sózzuk, borsozzuk kevés friss citromlét adunk hozzá, a libamájra öntjük és kifagyasztjuk.
A tejszínt sózzuk, borsozzuk, kevés cukrot adunk hozzá. Beletesszük a tormát és 60°C-on kb. egy óra alatt infúziót készítünk. Hozzákeverjük a beáztatott zselatint, a pisztrángra öntjük és kifagyasztjuk.