Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Vaníliás kuglóf

Hozzávalók:

  • ½ kg liszt
  • 3,5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 5 db tojás
  • 1 dl tejszín
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 db vanília rúd


A szóráshoz:

  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál porcukor 

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk. Az élesztőt a cukrozott langyos tejben felfuttatjuk és a liszt közepébe öntjük. Lefedjük, és pár percig kelesztjük. A vajat felolvasztjuk, habosra keverjük a maradék cukorral, az egész tojásokkal és a tejszínnel. Hozzáadjuk az élesztős lisztet és addig dagasztjuk, míg levegő buborékok jelennek meg benne. A nagyméretű kuglófformát kivajazzuk, megszórjuk liszttel. Ha szilikon formát használunk, mindezt elhagyhatjuk. Beleöntjük a kuglóf tésztát, úgy hogy kb. háromnegyedig érjen. 30 percig letakarva, langyos helyen kelesztjük. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 50-60 percig sütjük. A formából kiborítjuk, és 15-20 percet hagyjuk hűlni. A porcukrot összekeverjük a vaníliás cukorral. Egy nagy nylon zacskóba tesszük a kuglófot, rászórjuk a cukrot, elkötjük a tetejét és alaposan összerázzuk, hogy a cukor mindenhol beborítsa a kuglófot.