Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Túrógombóc

Hozzávalók:

  • 1 kg túró
  • 2 ek. búzadara
  • 2 ek. liszt
  • 4 ek. olaj
  • 1 tojás
  • 2 ek. zsemlemorzsa

A forgatáshoz:
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 4 dkg vaj

Elkészítés:

A túróhoz hozzákeverjük a búzadarát, majd a lisztet, az olajat, a tojást és végül a zsemlemorzsát (nagyon fontos, hogy a sorrendet tartsuk be!). Hűtőben fél órát pihentetjük, majd vizes kézzel egyforma gombócokat formázunk belőlük. Forrásban lévő vízbe dobjuk őket, és miután feljöttek a víz tetejére, még egy percig főzzük őket.
Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, a zsemlemorzsát ropogós arany barnára pirítjuk benne. Ebben forgatjuk meg még forrón a kifőtt gombócokat. Tálaláskor porcukorral és reszelt citromhéjjal elkevert tejfölt adunk hozzá.