Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Szilvás Pite

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1-2 ek. tejföl
  • reszelt citromhéj
  • 0,5 dkg vaníliás cukor
  • csipet só
  • 0,25 dkg sütőpor
  • 50 dkg szilva
  • 10 dkg barnacukor
  • 1 kk. fahéj
  • 1 db tojás sárgája

Elkészítés:

A lisztet a porcukorral összekeverjük majd a hideg vajjal az egészet összemorzsoljuk. Hozzáadunk egy csipet sót, a vaníliás cukrot, a sütőport és a reszelt citromhéjat. Miután ez megvan, a tojássárgájával összegyúrjuk és ha kell annyi tejfölt teszünk hozzá, hogy gyúrható linzertésztát kapjunk. Felhasználás előtt hűtőben pihentetjük egy órán át.
Egy kerek tortaforma alját és szélét kibéleljük a vékonyra nyújtott linzertészta 2/3-ával és 180˚-os sütőben 15 percig sütjük.
A szilvákat félbevágjuk, kimagozzuk, összekeverjük a barnacukorral és az őrölt fahéjjal. Beleszedjük a megsütött linzertésztába és a maradék tésztát, burgonyareszelőn a tetejére reszeljük. 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.