Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Maracujás csokikrém

Hozzávalók:

  • 3 db friss maracuja
  • 25 dkg 30%-os tejszín
  • 25 dkg 3,5%-os tej
  • 6 db tojássárgája
  • 5 dkg barna cukor
  • 20 dkg 53%-os csokoládé

Elkészítés:

Forrald fel a tejet és a tejszínt egy főzőlábasban. Amint felforrt húzd le a tűzről. A tojássárgájákat keverd el cukorral. Ha a tejes-tejszínes keverék felforrt, tégy pár evőkanál keveréket az elkevert tojássárgájába, hogy ne kapja össze a tojást a forró keverék. Ha elkeveredtek a hozzávalók húzd vissza a tűzre a lábast és addig főzd, míg jó sűrű nem lesz. A csokoládét törd apró darabokra és apránként, folyamatos keverés mellett add hozzá a krémhez. A maracuják húsait kanalazzuk poharak vagy kistálak aljába és erre tegyük a csokoládékrémet.