Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Mákos-joghurtos pite

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 2 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre darált mák
  • 1 bögre tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 ek. vaníliaaroma
  • 1 ek. méz
  • 1 tk. fahéj

A krémhez:
  • 0,8 liter sűrű görög joghurt
  • 2 dkg zselatin
  • 1 db citrom
  • 15 dkg porcukor
  • szilvalekvár

Elkészítés:

A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat. Először a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet, legvégül a mákot és az összes többi hozzávalót keverjük hozzá. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt a tetejét megkenjük szilvalekvárral és közben elkészítjük a joghurtot is. A joghurtot simára keverjük a cukorral, a citrom levével és lereszelt héjával. A zselatint kevés langyos vízbe áztatjuk, 5 percig állni hagyjuk, majd felmelegítjük. Habverővel gyorsan kevergetve, a joghurthoz öntjük. A megkent mákos piskótát visszatesszük a tepsibe, rákenjük a joghurtot és hűtőben 5-6 órán át dermesztjük.