Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Házi fagylaltkosár

Hozzávalók:

  • 12 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 3 tojás fehérje
  • 15 dkg liszt
  • mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés:

Tálban összekeverjük a vajat és a porcukrot, hozzákeverjük a tojásfehérjéket és a mézeskalács fűszerkeveréket. Lassú mozdulatokkal belekeverjük a lisztet is, majd letakarva 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni. A sütőt előmelegítjük 165 ̊C-ra. Tepsire zsírpapírt teszünk, a keverékből kb.15-cm átmérőjű kerek lapokat kenünk rá vékonyan. 8-10 percre a sütőbe tesszük. Sütés után még melegen, lefordított kistálak aljára (kb.5 cm átmérőjű talpú) helyezzük a még lágy lapokat, így hagyjuk kihűlni őket. Kihűlés után megkeményednek kosárkáink és már tálalható is bennük a fagylalt.