Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Gyömbéres citromos puding vanília krémmel

Hozzávalók:

  • 4 tojás sárgája
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 vanília rúd
  • 2 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • 1 csomag piskótalap
  • 1-2 dl Limoncello likőr
  • 650 ml víz
  • 20 dkg gyömbér
  • 3 citrom
  • 5 db tojássárgája
  • 5 db tojásfehérje
  • 162 g kristálycukor
  • 84,4 g búzaliszt (BL55)
  • 65 g vaj
  • Rum – barna

Elkészítés:

A tejbe beletesszük a vanília rudat, majd 2-3 percig főzzük lassú tűzön. Utána hagyjuk kihűlni. A tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáöntjük az átszűrt tejet és gőz fölött besűrítjük. Ha kihűlt belekeverjük a vajat.
A piskótalapokat kiszúrjuk a kivajazott formák aljába helyezzük és Limoncelloval meglocsoljuk. A vaníliakrémből egy kanállal a piskótalapra szedünk.
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. A szeletekre vágott gyömbéreket és a citromok reszelt héját a kimért forrásba lévő vízbe dobjuk és 1-2 percig forraljuk, tűzről levéve még kicsit állni hagyjuk, majd leszűrjük. A főzethez keverjük csomómentesen a vaj felét és a lisztet. Hozzá keverjük a kristálycukrot, a tojássárgáját, a maradék vajat. Simára keverés után tűzre helyezzük és felforraljuk kevergetés közben, utána hagyjuk kihűlni. Kihűlés után verjük, habosra a tojásfehérjét majd óvatosan keverjük a masszához. Az edényeket ¾-ig töltjük a masszával majd vízfürdőbe állítva 180°C-on 20 percig sütjük.