Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Görög citromos süti

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg búzadara
  • 2 kk. szódabikarbóna
  • 35 dkg cukor
  • csipet só
  • 2,5 dl joghurt
  • 3 tojás
  • 1 citrom leve és reszelt héja

A sziruphoz:
  • 12,5 dkg cukor
  • 2,5 dl víz
  • 2 citrom leve

Elkészítés:

Először összekeverjük a száraz hozzávalókat egy tálban. Egy másik tálban az egész tojást a joghurttal és a citromlével habosra keverjük, majd a kettőt összevegyítjük. Kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük a masszát és 160 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. A szirup hozzávalóit összefőzzük és a még forró süteményt meglocsoljuk, átitatjuk vele.