Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Galaktobureko azaz görög krémes

Hozzávalók:

  • 4 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 2 tojás sárgája
  • 10 dkg kristálycukor
  • 7,5 dkg búzadara
  • 1 rúd vanília kikapart magja
  • 1 csomag réteslap

A sziruphoz:
  • 25 dkg kristálycukor
  • 2 dl víz
  • 1 citrom leve
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tojásokat és a két sárgáját, a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, a vaníliamagokat és a búzadarát. Tűzre tesszük és állandóan kevergetve, addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ez forrástól számított 3-4 perc. A tűzről lehúzva, belekeverünk 10 dkg vajat. Egy kb. 20x30 cm-es tepsit kibéleljük, a réteslap felével kibéleljük úgy, hogy túllógjon a szélén. A maradék vajat felolvasztjuk, pár evőkanállal meglocsoljuk a tésztát és beleöntjük a sűrű darapudingot. Befedjük a maradék tésztával és meglocsoljuk vajjal. Egy éles késsel bevagdossuk, a tésztát mintha felszeletelnénk. 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 15 percig sütjük, majd 160 fokra csökkentjük a hőfokot és még 30 percig sütjük. Amíg a süti sül, összefőzzük a szirup hozzávalóit és vékony sugárban, a sütőből kivett süteményre locsoljuk az egészet. Pár perc után már fogyasztható is. Frissen az igazi.