Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Diótorta

Hozzávalók:

  • 8 dkg darált dió
  • 8 dkg porcukor
  • 7 db tojás
  • 1 ek. zsemlemorzsa

Töltelékhez
  • 8 dkg dió
  • 12 dkg cukor
  • 6 dkg vaj

Elkészítés:

8 dkg darált diót 8 dkg porcukrot és 7 tojás sárgáját 25 percig keverünk. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és egy evőkanál zsemlemorzsával a diós masszához keverjük. Két részre osztjuk és tortaformába öntve, mindkettőt
180 C˚-os sütőben negyed óra alatt megsütjük. Az alábbi töltelék háromnegyed részével megtöltjük, majd a maradék krémmel bekenjük a szélét és a tetejét.

A töltelékhez 8 dkg diót és 12 dkg cukrot felfőzünk 1 dl vízben, majd a tűzről levéve 6 dkg vajat addig keverünk el benne, míg teljesen ki nem hűl.