Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Csúsztatott palacsinta

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 14 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg darált dió
  • csipet só
  • vaj

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tejet, a tejszínt, csipet sót majd csomómentesen elkeverjük benne a lisztet. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és lazán belekeverjük a masszába. Palacsintasütőben kevés vajat olvasztunk és 2-3 milliméter vastagon belemerünk a tésztából. Alacsony hőfokon 2-3 percig sütjük - csak az egyik felét-majd egy tányérra csúsztatjuk. Csokoládét reszelünk rá és megszórjuk őrölt dióval. Sütünk még egy lapot, azt is rácsúsztatjuk, megint csokoládét reszelünk rá, dióval megszórjuk. Ezt addig folytatjuk, míg az összes tészta el nem fogy és szép magas tortát nem kapunk. A tetejére vastagon reszeljünk csokoládét.
A palacsintát fogyaszthatjuk hidegen is, illetve sütőben átmelegítve forrón is.