Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Csokoládés piskótalap

Hozzávalók:

  • 280 g tojás sárga
  • 260 g kristálycukor
  • 250 g tojásfehérje
  • 50 g liszt
  • 50 g kukoricakeményítő
  • 50 g kakaópor
  • 100 g olvasztott vaj

Elkészítés:

A tojásfehérjét 60g kristálycukorral 10 percen át alacsony fordulaton járatjuk, áttörjük. Közben a lisztet, keményítőt, kakaóport összekeverjük, és egy tálba szitáljuk.
Majd a maradék 200g kristálycukorral a tojás sárgákat kemény habbá verjük.
A sárgája után az előzőleg „áttört” cukros tojásfehérjét is kemény, de nem törős habbá verjük.
Közben a vajat felolvasztjuk, de úgy, hogy ne legyen meleg!
Végül a felvert fehérjehabot a felhabosított sárgájához keverjük, ebbe belekeverjük a szárazanyagokat, végül a felolvasztott vajat.
Sütőpapírral fedett 60x40 cm-es sütőlemezre kikenjük, 180°C-ra előmelegített sütőben sütjük 15 percig.
Kisülés után azonnal körbevágjuk, rácsra csúsztatjuk kihűlni.