Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Csokoládés-datolyás muffin

Hozzávalók:

  • 17+3 dkg csokoládé
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs sütőpor
  • 17 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 1 dl tej
  • friss datolya

Elkészítés:

A 17 dkg csokoládét a vajjal vízgőz felett megolvasztjuk. A tűzről levéve, habverővel állandóan keverve hozzáadjuk a tejet, a porcukrot, majd egyesével a tojásokat. Legvégül a sütőporral elkevert lisztet és a 3 dkg nagyobb darabokra vágott csokoládét keverjük hozzá. Kivajazott porcelán, vagy szilikon muffin formákba kanalazzuk háromnegyedig, majd mindegyik tetejére teszünk egy kimagozott fél datolyát. 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 20-25 perc alatt megsütjük.