Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Csokoládé krém

Hozzávalók:

  • 25 dkg kristálycukor
  • 85 ml víz
  • 8 db tojássárgája
  • 35 dkg tejszínhab
  • 20 dkg csokoládé - ét (53%-os)
  • 8 g dehidratált lapzselatin

Elkészítés:

Verjük fel a tejszínt kemény habbá, és tegyük hűtőbe, valamint egy másik edénybe készítsük elő a tojássárgáját. A csokoládét tegyük vízgőzre olvadni. A kristálycukorra annyi vizet engedünk, hogy a víz éppen ellepje, de ne álljon a cukor teteje felett. Ezt tegyük a gázra, és kezdjük melegíteni 110°C-ra.
Ha a cukorszörp lassan elkészül, akkor a tojássárgáját elkezdjük habosítani, s mikor már kissé habos, folyamatos habosítás mellett adjuk hozzá vékony sugárban a 115°C-os cukorszörpöt. Teljes kihűlésig habosítjuk. Ha kihűlt, lassan belekeverjük az olvasztott csokoládét, majd kis adagokban a tejszínhabot. Végül a hideg vízben hidratált, felolvasztott lapzselatint is hozzákeverjük.