Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Capuccino mousse

Hozzávalók:

  • 3 dl hideg feketekávé
  • 3 dl 24 órát hűtött tejszín
  • 3 tojás sárgája
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 ek porcukor
  • 1 dkg vaníliás pudingpor
  • 1 dl tej
  • 3 lapzselatin
  • corn flakes vagy édesmorzsa

Elkészítés:

A lapzselatint 5 percig hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A tojás sárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, majd a hideg kávét lassan adagolva elkeverjük benne. A hideg tejszínből, a porcukorral kemény habot verünk, majd óvatosan összekeverjük a kávés tojással. A kinyomkodott zselatin lapokat 4 ek hideg vízbe tesszük és folyamatosan kevergetve, addig melegítjük, míg a zselatin fel nem olvad. Ezután habverővel kevergetve, a kávés tejszínhez öntjük a zselatin. Lehetőleg porcelán vagy üvegtálba töltjük / így könnyebben lehűl / és 12 órára a hűtőbe tesszük. Corn flakes-el vagy édesmorzsával rétegezve poharakba töltjük, és gránát almával díszítve kínáljuk.