Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Munkatársaink mondták

munkatarsaink-mondtak

Kriváchy Andrea

1995-ben csatlakoztam a Metro-hoz. Karrierem 3 hónapos betanulási programmal kezdődött, melyet részben Ausztriában töltöttem el.

Informatika területen kezdtem el dolgozni szervezőként.
1997-ben kineveztek szervezési vezetővé, 2006-tól pedig a munkatársak informatikai támogatását végző csoport vezetését láttam el.
Karrierem során a bulgáriai és a horvátországi Metro megnyitásában, a helyi folyamatok kialakításában, az áruforgalmi rendszer oktatásában, valamint az első magyarországi központi raktár működésének kialakításában, és a csőposta rendszer bevezetésében is részt vettem.

Vietnámba is meghívtak, ahol az első leltár alkalmával segítettem, továbbá megosztottam tapasztalataim az ottani kollégákkal a cikkbelistázás fortélyairól.

2010-ben egy project kapcsán szorosan együtt dolgoztam a HR-es kollégákkal. Ekkor úgy éreztem, szívesen kipróbálnám magam ezen a területen. A belső mozgásokat támogató HR szemléletet mutatja, hogy lehetőséget kaptam fejlesztési vezetőként folytatni pályafutásom.

Folyamatosan képzem magam: közgazdasági diplomám mellett HR területen is szerzetem diplomát 2005-ben, 2013-ban pedig Coach képesítésre tettem szert.

19 év munkaviszony után is úgy érzem, hogy minden nap megdobban a szívem, amikor belépek a Központ ajtaján, Büszke vagyok arra, hogy a Metro sosem rekedt meg a piacon, mindig előre tud lépni és az új lehetőségeket keres.


krivachy_andrea

Schneider Réka

scneider_reka
Mikor 2013 októberében a Metro-ba jelentkeztem szerettem volna belelátni egy multinacionális vállalat mindennapjaiba és a tanulmányaimnak megfelelő pozícióban dolgozni. Mivel Pécsen Kereskedelem és marketing szakon végeztem az alapképzést, ezért a CRM marketing gyakornoki pozíció nagyon vonzónak tűnt számomra. Tudtam, hogy ezen a területen fejleszthetem elemzői készségemet és egy nagyon ritka, versenyképes tudáshoz juthatok a CRM területén.

A Metro-ban könnyen megtalálja az ember a helyét, főként hallgatóként, hiszen a HR nagy figyelmet fordít arra, hogy jó közösséget építsen ki a gyakornoki csapatban. A közös ebédek, munka utáni összejövetelek színesebbé tették a napokat, barátságok alakultak ki a hónapok során. Közvetlen munkatársaim mindig segítőkészek voltak velem, így a tudás megszerzése mellett az emberi tényező is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy jó élményként tartsam számon a gyakornoki programot.

Mind a személyiségem, mind a szaktudásom rengeteget fejlődött a program alatt. Teljes értékű csapattagként érezhettem magam, felelősségteljes feladatokat kaptam, különböző CRM-es szoftvereket tanultam meg használni. Az itt szerzett elemzői szemléletmódomat egy-egy problémához már a mesterképzés során is hasznosítani tudom az egyetemi projektek során.

A Metro-t szívesen ajánlom olyan hallgatóknak, akik bele akarnak kóstolni a multinacionális légkörbe, akik releváns tudást, tapasztalatot akarnak szerezni szakterületükön, és mindezt egy diákbarát légkörben szeretnék megtenni.

Pásztor Rudolf

A tanulmányaim kezdete óta fontosnak tartottam az elméleti képzés mellett a gyakorlati tapasztalatok megszerzését is. Alap és mesterszakon is nemzetközi gazdaságtant hallgattam, így igyekeztem egy olyan multinacionális cégnél elhelyezkedni, ahol korábbi külkeres tudásom kamatoztatására is lehetőség nyílik.

Beszerzési gyakornokként kezdtem el dolgozni a Metro-nál, ahol az osztály több részterületének feladataiba betekintést nyerhettem. A beilleszkedési nehézségek elkerülése végett a gyakornoki időszak alatt több program is segítségünkre volt, a cég, a munkatársak, valamint egymás megismerésére. Ezen felül természetesen nagy adag szorgalomra, érdeklődésre és felelősségtudatra is szükség volt ahhoz, hogy a vállalat szerves részének érezzük magunkat. Miután hozzászoktam a pörgős mindennapokhoz, a multinacionális cégekre jellemző gyors változásokhoz, csak rajtam múlott mennyit hozok ki a programból.

Proaktív, motivált hozzáállással eredményes szakmai fejlődést és karriert lehet elérni, melyhez a Metro minden lehetséges segítséget magad.

Véleményem szerint minél több mindent kipróbál az ember, annál jobban tudja körbehatárolni az érdeklődését, jövőbeli céljait. A gyakornoki programot jó lehetőségnek tartom, mely során a mindennapi határidők betartása, tárgyalásokon és meetingeken való részvétel, valamint a különböző részlegekkel, munkatársakkal történő kommunikáció nagyban hozzájárult a szakmai fejlődésemhez.

A már említett előnyökön felül fontosnak tartom kihangsúlyozni a vállalat gyakornokok iránti rugalmasságát. Az iskolai kötelezettségeket a Metro maximális tolerálja, továbbá annak érdekében, hogy a szakmai karrierjét kezdő diák legfőbb érdeklődési körét megtalálja.

pasztor_rudolf