johnnie walker

Johnnie Walker

John Walker pontosan 200 évvel ezelőtt 1820-ban nyitotta meg kicsiny szatócsboltját a skóciai Kilmarnock városában. Nem sokkal később a különböző tea keverékek ötletén felbuzdulva whiskyk házasításával kezdett foglalkozni. A szatócsbolt ma már a múlté a házasított, azaz blended Johnnie Walker skót whiskyt azonban a világ több mint 200 országában forgalmazzák és fogyasztják.

 

Világméretűvé az alapító unokája Sir Alexander Walker tette a vállalkozást és ő volt az is, aki a család töretlen fejlődésbe vetett hitének szimbólumaként megrajzoltatta a Sétáló Dandy figuráját.  Szintén hozzá köthető a márka ikonikus, négyzet alakú üvegének a bevezetése 1860-ban. Ennek köszönhetően több üveg fért el ugyanannyi helyen, és kevesebb üveg tört el a szállítás során. A másik meghatározó Johnnie Walker márkaelem a címke, mely szintén 1860 óta 24 fokban dőlten kerül a palackra – így nagyobb szöveg fér rá, és ezáltal jobban is látható.

 

John unokái három új whiskyvel léptek piacra: Old Highland, Special Old Highland és Extra Special Old Highland. Később név- és arculatváltás is történt; az Old Higland Johnnie Walker Red Label, az Extra Special Old Highland Johnnie Walker Black Label lett.

A Black Label kizárólag minimum 12 évig érlelt Skót whiskykből készül, mással össze nem téveszthető, mély, komplex karaktere van. Sötét gyümölcsök, édes vanília és a jól ismert füstös íz keveredik benne. Minden adag whisky minőségi tölgyfahordókban érlelődik tökéletesre. Szódavízzel keverve, jégre öntve és lime-mal díszítve Highball koktélt készíthetünk belőle.

Minden üveg Red Label közel 35 különböző maláta- és gabonawhisky keveréke. Skócia leghíresebb maláta és gabonafajtáiból áll: található benne például Cardhu maláta, magasföldi maláták, mint pl. az édeskés Teanicich, vagy a füstös Caol Ila. A dél-skóciai alföldek gabonafajtái pedig krémesebbé, lágyabbá teszik az ízét. Remek koktélalap is, hiszen a merész ízek jól harmonizálnak a gyömbérrel, a szódával és más mixerekkel is.

Ahogy a márka története is mutatja, Sir Alexander Walker mindig újabb és újabb kihívásokat, célokat keresett, a fejlődés élén járt. Ő az, aki soha nem áll meg: KEEP WALKING!

Most tarts lépést Te is a Johnnie Walkerrel és játssz velünk 2020. július 1. és 2020. július 28. között, hogy megkaparinthasd az óránként megnyerhető ajándékokat, heti nyereményeket vagy akár a fődíjat! Vásárolj bármilyen Johnnie Walker whiskyt, regisztrálj a weboldalon, majd töltsd fel a vásárlást igazoló blokkod vagy Metro számlád adatait és indulj a nyereményekért!

 

A promóció további részleteiről itt olvashatsz: https://nyerjajohnniewalkerrel.hu/

További ajánlataink
Kíváncsi nagyszerű ajánlatainkra?
akciós katalógusok
Ismerje meg legfrissebb ajánlatainkat az Ön számára.
Katalógusok
Ne maradjon le aktuális ajánlatainkról!
Regisztráljon hírlevelünkre
Ismerje meg a legfrissebb ajánlatainkat.
Hírlevél feliratkozás