Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Mártás készítése borjúalapléből

Hozzávalók:
  • 1 l borjúalaplé
  • 0,25 l vörösbor
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 vöröshagyma
  • 1 evőkanál barnacukor
  • 1 kis csokor zöldfűszer ízlés szerint (rozmaring, kakukkfű stb.)

1
1. Vágjuk vékony szeletekre a hagymát.

2
2. Izzasszuk meg a hagymát egy serpenyőben kevés vajon.

3
3. Izzasszuk meg a hagymát egy serpenyőben kevés vajon.
4
4. Öntsük hozzá a vörösbort.
5
5. Öntsük hozzá a borjúalaplevet.

6
6. Tegyük bele a zöldfűszereket, és főzzük a szószt lassú tűzön enyhén sziruposra.
7
7. Végezetül tegyük bele a hideg vajat...

8
8. …és keverjük el jól.

metro-martas-borjualaplebol-220x160
9. Szűrjük le a mártást és tálaljuk.