Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Alma karamellizálása és flambírozása

Hozzávalók: 110 g cukor - 6 alma, szeletelve - 1 citrom leve és héja - egy kevés rum

metro-alma-flambirozas-praktikak-01
1. Karamellizáljuk a cukrot egy serpenyőben.

metro-alma-flambirozas-praktikak-02
2. Tegyük hozzá az almaszeleteket a karamellizált cukorhoz
metro-alma-flambirozas-praktikak-03
3. Adjuk hozzá a citromlevet és a citromhéjat, majd főzzük puhára.
metro-alma-flambirozas-praktikak-04
4. A flambírozáshoz öntsük rá a rumot, és gyújtsuk meg egy hosszú gyufával.
metro-alma-flambirozas-praktikak-05
5. Várjuk meg, amíg kialszanak a lángok. Tálaljuk forrón, például aprósüteménnyel vagy jégkrémmel.