Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Kolbászos bableves gerslivel

husvet_940x200_recepttar_8_kolbaszos-bableves-gerslivel

Kolbászos bableves gerslivel

4
210
perc

Hozzávalók:

  • fél szál Corvinus parasztkolbász, 25 dkg tarkabab, 2 szál sárgarépa, 2 szál gyökér, ¼ zellergumó, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg árpagyöngy, 1 csokor petrezselyem, tengeri só, kevés olívaolaj, feketebors

Elkészítés:

A babot 2-3 órára beáztatjuk, majd hideg vízben feltesszük főni, és miután felforrt, leszűrjük. Ezután újra kb. 2 l hideg vízbe tesszük, sózzuk, és állandó forrással elkezdjük főzni. A zöldségeket megpucoljuk, és egészen apró kockákra vágjuk. A hagymát finomra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk. Fazékban megpirítjuk a kolbászt, majd amikor már kisült a zsírja, hozzáadjuk a hagymát és a zöldségeket, lassan tovább pirítjuk, pároljuk. Amikor a bab már nagyjából megpuhult (kb. 30 perc főzés után) a vizével együtt ráöntjük a zöldségekre. Hozzáadjuk az árpagyöngyöt, és lassú tűzön készre főzzük a levest. A legvégén sózzuk, ízesítjük durvára őrölt borssal, és megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel. Tálalásnál kevés olívaolajjal meglocsoljuk a leves tetejét.


Kolbászos bableves gerslivel

husvet_1200x628_fb_recepttar_8_kolbaszos-bableves-gerslivel