Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Feketekagyló fehérborgőzben párolva

husvet_940x200_recepttar_5_feketekagylo-feherborgozben-parolva-chilis-kokusztejkremmel

Feketekagyló fehérborgőzben párolva

Feketekagyló fehérborgőzben párolva - Inspirációk recept

2
90
perc

Hozzávalók:

  • 250 dkg feketekagyló, 5 dl száraz fehérbor, 2 szál kakukkfű, 2 szál citromfű, 1 chili paprika, 2 gerezd fokhagyma, 2 szál újhagyma, 2 dl tejszín, 3 dl kókusztejkrém, kis csokor zöld koriander, tengeri só 

Elkészítés:

A tisztított feketekagylókat tegyük egy előforrósított nagy lábasba.
Öntsük hozzá a fehérbort, adjuk hozzá a kakukkfüvet, és fedő alatt pár perc alatt pároljuk készre. Szűrjük le, és takarjuk le egy alumínium fóliával, és tartsuk melegen, a pároló levet ne öntsük ki. Kevés olíva olajon pároljuk meg a kimagozott chilipaprikát, a fokhagymát, a citromfüvet és az újhagymát.
Sózzuk, borsozzuk, majd öntsük vissza a pároló levet, forraljuk össze, majd öntsük bele a tejszínt, a kókusztejkrémet, forraljuk össze, majd szűrjük le. A leszűrt levet forraljuk mártás sűrűségűre, a kagylót tegyük egy nagy tálba, és öntsük rá a kókusztejkrémet, tetejét szórjuk meg kevés apróra vágott korianderrel.


Feketekagyló fehérborgőzben párolva, chilis kókusztejkrémmel

husvet_1200x628_fb_recepttar_5_feketekagylo-feherborgozben-parolva-chilis-kokusztejkremmel