Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Száz százalék életöröm

Kaszás Krisztián a gyümölcspárlatokról

metro-pompas-gyumolcsok-01
Minek köszönhető ezen italok egyre nagyobb népszerűsége?

Először is fontos tisztázni, hogy ez a kategória Magyarországon a pálinkával egyenlő. A pálinkák régóta hagyományos hazai röviditalnak számítanak, azonban a törvényi háttér tisztázása, vagyis 2002 óta új virágkoruk kezd kibontakozni. A 100%-ban természetes, magyar összetevőkből készülő pálinkák közül a szilva és a kajszibarack a leggyakrabban fogyasztott.

Lehet másként is élvezni a pálinkákat, mint étkezés előtt?

A fogyasztási szokások változnak. Régebben jellemzően a középkorú vagy idősebb korosztály kedvelte leginkább, mára egyre szélesebb kör, vagyis sok fiatal kezdi megismerni az igazi hazai pálinkákat. Az egyik klasszikus felszolgálási időpont továbbra is az étkezések kezdete, hiszen ekkor aperitifként szoktunk koccintani vele. Mára azonban egyre kevésbé kötődik az étkezésekhez a fogyasztása, és a fiatalabb generációk már másképp közelítik meg a pálinkát: az esti szórakozás, baráti összejövetel, vagy éppen egy fesztivál során találkoznak legtöbbször ezekkel az igazi hungarikumokkal. A pálinkafesztiválok mellett ma már a tematikus pálinkavacsorák is kezdenek elterjedni, akárcsak a koktélok és bárok, amelyek újra felfedezik ennek a nemes italnak a szépségeit.