Barista alapképzés
Milyen a minőségi kávé? Most választ kaphatsz kérdéseidre! Ismerd meg a kávékészítés fortélyait, és sajátítsd el a tudást a szakszerű kávéitalok elkészítéséhez: az eszpresszótól kezdve egészen a lattéig, illetve próbáld ki a gyakorlatban a latte art alapjait is!
Alapanyag-ismeret
- Mi különbözteti meg a jó kávékeveréket a jó eszpresszókeveréktől?
- Az ár mennyiben nyújt segítséget a választásnál?
- Mire következtethetünk a pörkölt kávé színéből?
- Miért csak a profi csomagolás biztosítja a friss és krémes kávét?
Technológiai ismeretek
Az eszpresszó-munkaterület szakszerű kialakítása, berendezése,vízkezelés. Az őrlő működése, kalibrálása, adagolás. Kávégép és baristaegyüttműködése, szükséges kiegészítő eszközrendszer.
Tudás a gyakorlatban
A résztvevők elsajátítják az igazi olasz kávébár italainak szakszerű készítését: eszpresszó, cappuccino, caffé latte, latte macchiato, americano. Rétegezés és díszítéstechnikák, a latte art alapjai a gyakorlatban.
Időpontok: 2021.01.27., szerda | 2021.03.02., kedd | 2021.04.13., kedd
Helyszín: METRO Gasztroakadémia Budaörs, Keleti utca 3.
Oktató: SENKÁRIUK ANDRÁS
Ára: 17.600 Ft + áfa/fő
barista Latte art képzés
A Latte Art oktatás célja: a képzésen részt vevő összes hallgató a nap végére képes legyen önállóan tejhabokat készíteni, és ebből latte art motívumot önteni.
Olyan jelentkezőket várunk:
- Akik biztos tudást szeretnének elsajátítani ebben a témakörben trénerek felügyelete mellett.
- Akik szívesen részt vesznek egy aktív, koncentrált gyakorlati oktatáson, kisebb létszámú csoportban egy konkrét cél elérésének érdekében.
A tréning eredményeként igazi sikerélményt élnek át a jelentkezők!
Időpontok: 2021.03.03., szerda | 2021.04.14., szerda
Helyszín: METRO Gasztroakadémia Budaörs, Keleti utca 3.
Oktató: SENKÁRIUK ANDRÁS
Ára: 21.600 Ft + áfa/fő
Barista tanfolyam - 5 napos képzés
Új szakmai képzést indítottunk el a 2019-es évtől, mely egy koncentrált, 5 napos intenzív tanfolyam a Gasztroakadémián. Azokat a szakembereket várjuk, akik tényleg komolyan gondolják a kávékészítést, és céljuk, hogy kávéismereteiket rendszerezzék, a barista szakma nemzetközileg elvárt tudásanyagát elsajátítsák.
A barista tanfolyam tematikája:
- 1. nap: A kávékészítés rendszere, eszpresszó és brewing technológiai kör, espresso és V60 készítés.
- 2. nap: Tejhabosítás: tejhabos italok és latte art elmélet, gyakorlat.
- 3. nap: Brewingeszközök megismerése, szakszerű használata és latte art gyakorlás, szívforma öntése.
- 4. nap: Őrlőállítás, adagolás, eszpresszótechnológia és latte art öntéstechnika különböző méretű csészékbe és poharakba.
- 5. nap: Kávékülönlegességek, klasszikus receptek, jeges változatok, modern kávéválaszték és latte art gyakorlás.
Időpont: 2021.04.19 - 2021.04.23.
Helyszín: METRO Gasztroakadémia Budaörs, Keleti utca 3.
Oktató: SENKÁRIUK ANDRÁS
Ára: 107.000 Ft + áfa/fő