Barista képzések

Kedves érdeklődő!

2019-től a barista szakmai terület képzését teljesen megújítjuk. A METRO Gasztroakadémia elindulása óta közösen dolgozunk a Barista Hungary szakmai csapatával, de idén januártól szorosabbra fűzzük együttműködésünket. A METRO Gasztoakadémia különtermébe költözött a Barista Hungary oktatóbázisa, teljes technológiai felszereltségével. Mostantól a METRO Gasztroakadémia szervezésében már nem csak egy napos kávés alapoktatást, de kiscsoportos latte art képzést és 5 napos intenzív barista tanfolyamot is kínálunk az érdeklődők számára.

A Barista Hungary ügyvezető szakoktatója, Senkáriuk András és a cég gyakorlott barista trénerei garantálják a képzések szakmai minőségét. A cég 2003 óta foglalkozik kávés képzésekkel, 2006 óta rendszeresen szervezik az egész hetes barista tanfolyamokat. Az elmúlt 15 évben több ezer tanulót segítettek elindulni a kávés szakmában. Végzett baristáik igen nagy számban, sikerrel helyezkedtek el a világ több pontján és természetesen a hazai kávés iparban is. Rendszeresen tartanak képzéseket kávéforgalmazók és kávézóláncok számára, de a hazai harmadik hullámos kávézók egy jó részét is tanulóik alapították, illetve ők dolgoznak ott baristaként.

2019-ben Téged is vár a METRO Gasztroakadémia kávés képzésein, legyél Te is része a hazai kávés megújulásnak!

Üdvözlettel,

Senkáriuk András

Barista alapképzés

Milyen a minőségi kávé? Most választ kaphatsz kérdéseidre! Ismerd meg kávékészítés fortélyait, és sajátítsd el a tudást a szakszerű kávéitalok elkészítéséhez: az eszpresszótól kezdve egészen a lattéig, és próbáld ki a gyakorlatban a latte art alapjait is!

 

Alapanyag-ismeret

 • Mi különbözteti meg a jó kávékeveréket a jó eszpresszókeveréktől?
 • Az ár mennyiben nyújt segítséget a választásnál?
 • Mire következtethetünk a pörkölt kávé színéből?
 • Miért csak a profi csomagolás biztosítja a friss és krémes kávét?

 

Technológiai ismeretek

Az eszpresszó munkaterület szakszerű kialakítása, berendezése, vízkezelés. Az őrlő működése, kalibrálása, adagolás. Kávégép és barista együttműködése, szükséges kiegészítő eszközrendszer.

 

Tudás a gyakorlatban

A résztvevők elsajátítják az igazi, olasz kávébár-választék italainak szakszerű készítését: espresso, cappuccino, caffé latte, latte macchiato, americano... Rétegezés és díszítéstechnikák, a latte art alapjai a gyakorlatban.

Időpont: 2019.09.25., 10.24. (korábbi 10.29 helyett), 11.27.
8:30 - 15:00

Helyszín: METRO Gasztroakadémia Budaörs, Keleti utca 3.

Oktató: SENKÁRIUK ANDRÁS

ÁRA: 16.000 Ft + áfa/fő

 

Jelentkezés

 

 

Barista tanfolyam - 5 napos képzés

Új szakmai képzést indítunk el a 2019-es évtől, mely alapvetően egy lényegre koncentráló, 5 napos, intenzív tanfolyam lesz a Gasztroakadémián.Azokat a szakembereket várjuk, akik tényleg komolyan gondolják a kávékészítést és céljuk, hogy kávéismereteiket rendszerezzék, a barista szakma nemzetközileg elvárt tudásanyagát sajátítsák el.

A barista tanfolyam tematikája:

 • 1. nap: A kávékészítés rendszere, eszpresszó és brewing technológiai kör, espresso és V60 készítés
 • 2. nap: Tejhabosítás: tejhabos italok és latte art elmélet, gyakorlat
 • 3. nap: Brewing eszközök megismerése, szakszerű használata és latte art gyakorlás, szív forma öntése
 • 4. nap: Őrlőállítás, adagolás, eszpresszó technológia és latte art öntéstechnika különböző méretű csészékbe és poharakba
 • 5. nap: Kávékülönlegességek, klasszikus receptek, jeges változatok, modern kávéválaszték és latte art gyakorlás

 

Időpont:  2019.11.18-22.
8:30 - 15:00

Helyszín: METRO Gasztroakadémia Budaörs, Keleti utca 3.

Oktató: SENKÁRIUK ANDRÁS

ÁRA: 99.000 Ft + áfa/fő

 

Jelentkezés a képzésre

Latte art képzés

A Latte Art oktatás célja: a képzésen résztvevő összes hallgató a nap végére képes legyen önállóan tökéletes tejhabot készíteni és ebből latte art motívumot önteni.

 

Olyan jelentkezőket várunk:

 • akik biztos tudást szeretnének elsajátítani ebben a témakörben a tréner kontrollja mellett,
 • szívesen részt vesznek egy aktív, koncentrált, gyakorlati oktatáson kisebb létszámú csoportban, egy konkrét cél elérésének érdekében.

A hatékony tréning következményeként igazi sikerélményt élnek meg a jelentkezők a nap végére.

 

Időpont:  2019.09.26., 10.25. (korábbi 10.30. helyett), 11.28.
8:30 - 15:00

Helyszín: METRO Gasztroakadémia Budaörs, Keleti utca 3.

Oktató: SENKÁRIUK ANDRÁS

ÁRA: 20.000 Ft + áfa/fő

 

Jelentkezés a képzésre


Vendéglátó-szakoktató, a magyar barista képzés elindítója - a Barista Hungary 2003-as alapításától a cég szakmai vezetője. Az utóbbi 13 évben több tucatnyi kávémárka és kávézólánc, vendéglátó üzletek százai és természetesen baristák ezrei végeztek kávés tanulmányokat szakmai felügyelete mellett.