Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Minőségi italok ajándékba

Ínyenceknek ajándékot választani nem egyszerű feladat. A METRO szakértői összegyűjtöttek néhány hasznos tanácsot, amelyek segítségével a legkifinomultabb ízlésű barátainknak is a kedvében járhatunk.

Minőségi vodka
... kaviárral és kaviárkanállal
Az exkluzív kaviárral párosított minőségi vodka fényűző ajándék ínyenc ismerőseinknek. Az érett gabonából erjesztett szeszesital és a sós halikra kiválóan kiegészítik egymást, sőt a vodka még ki is emeli a kaviár különleges ízét. Az első osztályú, kivételes vodkákat jéghidegen és – legalábbis Oroszországban – tisztán isszák. Minőségüket az összetett szűrési technológiának köszönhetik. Minél fejlettebb a technológia, annál jobb és könnyebben emészthető a vodka.
Az ízek rajongói számára nemcsak vodkából, de kaviárból is csak a legjobb minőségű fogadható el. A három legfontosabb kaviárfajtát az ikrákat lerakó halak orosz nevéről keresztelték el: a beluga kaviárt a viza, az oszetrát a vágótok, a szevrugát a sőregtok rakja le. Hogy semmi se árnyékolhassa be az élményt, a halikrával együtt gyöngyház kaviárkanalat is érdemes ajándékozni, mivel a fém és ezüst evőeszközök elrontják a kaviár ízét.

Champagne nagy palackokban
... megfelelő pezsgőspoharakkal és truffle csokoládéval
Valódi champagne-t ajándékozni valakinek a megbecsülés félreérthetetlen jele. A nagy palackokban pedig nemcsak jobban érik a pezsgő, de tetszetős dekorációs tárgyak is. A másfél literes magnum, esetleg a 3 literes jéroboam, a 6 literes mathusalem vagy a 12 literes balthazar palack letaglózó látványa maradandó benyomást kelt bármilyen ünnepség résztvevőiben.
A champagne a tulipán vagy a flőte formájú pezsgőspoharakban mutatja a legszebb arcát, az ideális hőmérsékletről pedig egy megfelelő méretű pezsgősvödörrel gondoskodhatunk. Tegyünk a palack mellé egy doboz minőségi truffle-t, és fenséges élvezet elé nézünk.

Válogatott gyümölcspárlatok

... lekvárral, ecettel vagy mustárral
Lehet, hogy két gyümölcspárlat ugyanolyan tisztának tűnik az üvegben és a pohárban, de ízük között óriási lehet az eltérés. Ezeket az erős szeszesitalokat csak a legszebb, érett gyümölcsből érdemes készíteni. A legnépszerűbb párlatok körtéből, cseresznyéből, szilvából, mirabellából és málnából készülnek. Enyhén behűtve bontják ki legszebb gyümölcsös aromáikat. Az igazi ínyencek hagynak pár percet, hogy a párlatok megnyíljanak, miután kitöltötték a tulipán formájú pohárba.
Az ajándékcsomagban minőségi élelmiszerek kerülnek a gyümölcspárlat mellé. E gyümölcshöz kötődő különlegességek lehetnek édesek és pikánsak is. A málnapárlat mellé például jól mutat egy málnalekvár, a vilmoskörtéhez egy körteecet, a szilvapárlathoz pedig egy különleges szilvamustár – és ez csak néhány példa arra, mi mindent ki lehet hozni a gyümölcsökből.

metro-minosegi-italok-02
metro-minosegi-italok-03
metro-minosegi-italok-01b
Skót whisky
... stílusos poharakkal és olvasnivalóval
Lehet lágy, intenzív vagy tőzeges – a skót whiskyk világa zavarba ejtően gazdag. Egy házasítatlan malátawhisky, egy sok éven át érlelt tétel vagy egy egyelten hordóból származó single cask whisky igazi különlegességnek számít az „élet vizének” is nevezett italból. A skót Alföldtől a Felföldön át az északi szigetekig közel 100 lepárlóban készülnek az összetéveszthetetlen, gyakran hosszú éveken át érlelt whiskyk. Sok rajongó szemében az élvezet és a kikapcsolódás esszenciája ez az ital.
Számukra érdekes olvasmány lehet bármilyen könyv, ami a whiskykészítés rejtelmeibe vezeti be az olvasót, bemutatja a különböző whiskyrégiókat, és elemzi a különböző whiskyfajták közötti különbségeket. A gyakran „folyékony aranynak” vagy „folyékony napfénynek” is nevezett whisky egyedi whiskyspohárból kortyolva mutatja meg a legelőnyösebb oldalát. És van még egy kis kiegészítő, ami kerekké tesz egy whiskys ajándékcsomagot: a zsírkőből készült whiskykő, amely lehetővé teszi, hogy hígítás nélkül hűtsük az italt, szemben a jégkockával.

Hosszan érlelhető borok
... kellékekkel és válogatott fűszerekkel
Minden borrajongó gyűjteményét feldobhatja egy-egy komoly érési potenciállal rendelkező tétel. Ez lehet egy jó évjáratból származó portói, egy minőségi oloroso sherry, egy fűszeres desszertbor vagy egy nagy vörösbor. Utóbbi lehet egy komolyabb bordeaux-i tétel, például egy Pauillac vagy egy Pomerol, esetleg egy piemonti barbaresco vagy barolo. Ezek a borok hosszú évek múltán is kimagasló kóstolási élményt nyújtanak.
Még emlékezetesebb az ajándék, ha a finom borok mellé finom fűszereket is csomagolunk. Jó választás a madagaszkári vaníliarúd, a sáfrány vagy az őrölt csilipaprika. Szépen kiemeli a nagy vörösborok intenzív ízét egy exkluzív indiai vagy jamaikai bors is. Egy esztétikus borsőrlő és egy palacktartó látványosan egészíti ki az ajándékcsomagot.