Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Erőteljes fűszerek – felfokozott íz-élvezet

Manapság, hála a modern hűtési technológiának és megfelelő higiéniás eljárásoknak, a vadakat nagyon könnyen fel lehet dolgozni, ugyanúgy, mint más húsokat. Számtalan fűszert használhatunk, hogy kiemelje a vaddisznó különleges ízét – persze csak módjával, éppen megfelelő mennyiségben. Nagyon jól illenek hozzá az erőteljesebb fűszerek, amelyek még jobban hangsúlyozzák a hús intenzív ízét: a borókabogyó (még jobb, ha összetörjük), a szegfűszeg, a babérlevél, a majoranna, a lestyán, a bors, a paprika, a szerecsendió és a fahéj is kiválóan illik a vörös húsokhoz.

A csemegepaprika aromás, keleties ízvilágot idéz, míg a rozmaring és a kakukkfű mediterrán karaktert kölcsönöz neki. Ezeket - és más fűszernövényeket - felhasználhatjuk frissen, vagy házi készítésű fűszervaj formájában is adhatjuk a húshoz. Most ősszel a diófélék, a gombák, a gesztenye és ezek különböző variációja is klasszikus összetevője lehet a vaddisznónak.  Képzeljünk csak el például egy omlós szűzérmét vargányás, vagy rókagombás tejszínes mártással, gesztenyepürével, vagy mogyoróvajjal. Végül, de nem utolsósorban, ne feledkezzünk meg a különféle gyümölcsökről sem, mint a füge, a körte, vagy a szilva, amelyek szintén remekül illenek a vaddisznóhoz.

metro-eroteljes-fuszerek-cikkek-og