Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Borválasztás az ünnepi menühöz

Ha sok energiát fektettünk az ünnepi vacsora megkomponálásába, ne spóroljuk meg a borválasztásra szánt időt sem! A sikeres étel-ital kombinációkért hálásak lesznek az ízlelőbimbóink, de csak akkor, ha betartjuk a párosítás alapszabályait.

A legfontosabb előírás, hogy a felszolgált fogások és a borok minősége összhangban legyen. Ha első osztályú alapanyagokból készítünk többfogásos vacsorát, akkor minőségi bort kell felszolgálnunk hozzá, hogy az étkezés méltó legyen az ünnepi alkalomhoz. Ínyenc vendégeink el is várják, hogy jó ételhez jó bort kapjanak. Amikor az egyes fogásokhoz választunk bort, tanulmányozzuk a receptet – bár van néhány alapszabály (például marhahúshoz vörösbor illik). Egy igazán figyelmes vendéglátó ennél tovább megy, és a konkrét ételhez választ bort, hogy a borokhoz értő vendégeit is lenyűgözze.

metro-borvalasztas-02
metro-borvalasztas-03
Kivételes ízélmény - A METRO INSPIRATION munkatársai öt-öt bort választottak ki a következő ünnepi ételekhez:

metro-borvalasztas-01
Sertéshúshoz:
Beaujolais Cru
Újvilági chardonnay
Német pinot noir
Kaliforniai zinfandel

metro-borvalasztas-04
Marhahúshoz:
Ausztrál shiraz
Piemonti barolo
Bordeaux-i cabernet sauvignon
Burgundi pinot noir



metro-borvalasztas-05
Szárnyashoz:
Ribera del Duero-i tempranillo
Bordeaux-i merlot
Burgenlandi kékfrankos

metro-borvalasztas-06
Halhoz:
Német rajnai rizling
Loire-völgyi sauvignon blanc
Dél-afrikai chenin blanc
Rias Baixas-i albariño


Desszerthez: Elzászi tramini, likőrborok, borpárlatok, törkölypárlatok

Tipp: Hogy semmi se ronthassa el a borok élvezetét, semleges ízű vizet tegyünk az asztalra. Az igazi borszakértők a vizet is a borhoz párosítják: savas borhoz szénsavmentes vizet isznak, egy fiatal, vékony savú tétel viszont jobban érzi magát a buborékos víz társaságában.