Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!
rolunk_fejlec_940x250

Bemutatkozás

Mi a METRO Gasztroakadémia?


Mi a Gasztroakadémián folyamatos újjászületésre törekszünk, hiszen a világ is folyton megújul. A vendégek az éttermekben, kávézókban, szállodákban, cukrászdákban, rendezvényeken, büfékben gyakran az izgalmas, addig még ki nem próbált ételeket, italokat keresik. Nekünk sincs más lehetőségünk tehát, mint folyamatosan megújítani profik számára összeállított tematikánkat.

Látványkonyhánkban senki sem kerülheti el, hogy főzőkanalat vagy kést vegyen a kezébe. Akadémiai színvonalon, ám nem katedráról tanítjuk a főzés csínját-bínját, itt nem elegendő pusztán figyelni, aktív hallgatókat várunk kurzusainkra.

Újdonság, hogy Gasztroakadémiánk megnyitotta kapuit a főzést műkedvelőként űzők, a magukat ínyenceknek tartó hobbi szakácsok előtt is. Kifejezetten nekik ajánljuk délutáni Gourmet programjainkat, ahova mindenféle előképzettség nélkül jelentkezhet bárki, aki szeretne gyakorlott oktató séfektől új praktikákat ellesni és sok ötlettel, trükkökkel, receptekkel, no meg teli hassal távozni!

Gálicz István

Helyszín

A hatékony oktatáshoz megfelelő helyszín szükséges. Gasztroakadémiánk egy ultra-modern, többfunkciós létesítmény a METRO magyarországi központjában, Budaörsön. A magyar piacon egyedülálló szakmai továbbképző és rendezvényközpont, mely kiváló helyszínt biztosít gasztronómiai és kereskedelmi (tovább)képzéseknek, valamint céges és privát rendezvényeknek is.

Ferran Adriá terem – 65 m2
Heston Blumenthal terem – 65 m2
Szepsy István terem – 75 m2
Látványkonyha 12 főzőállással – 127 m2
Étterem Lobby bárral és kávézóval – 178 m2

A termek igény szerint egybenyithatóak vagy leválaszthatóak. Az üvegfalaknak és a kivetítőknek köszönhetően az egyes helyszínek könnyen átláthatóak.


metro_rolunk_13

A legmodernebb technikai eszközökkel felszerelt központban dolgozhatnak a finom fogásokon

  • 12 főzőállásos, 24 fős auditóriumot magába foglaló tankonyha
  • 120 fő befogadására alkalmas, egybenyitható konferenciatermek
  • 40 fős étterem
  • a lobbiban pedig bár és kávézó található
metro_rolunk_15

MESTER és GOURMET képzéseinket a kifejezetten erre a célra kialakított látványkonyhában tartjuk:

  • 120 fő befogadására alkalmas, egybenyitható konferenciatermek
  • a Gasztroakadémia többi helyiségébe is közvetíthető kép a beépített kamerarendszeren keresztül
  • versenyek, bemutatók, filmforgatásokra alkalmas helyszín

Kapcsolat

METRO Gasztroakadémia
2040 Budaörs, Keleti utca 3.
gasztroakademia@metro.co.huGálicz István

Gálicz István a METRO Gasztroakadémia séfje

A konyhai gazdálkodást és irányítást Sous Chef-ként a Polo étteremben gyakorolta 2000-től. Később óceánjáró hajókon szerzett tapasztalatot (Sapphire Princess,Tahitian Princess, Grand Princess, Dawn Princess) a nemzetközi konyhaművészetben, hideg és meleg konyhán egyaránt. Útjai során István több nemzet tradicionális konyaművészetével is megismerkedett, mint például a mexikói, az indiai és thai gasztronómiával.

Visszatérve Magyarországra több mint hat évig a Trattoria Pomo D’oro étterem Sous Chefje-ként dolgozott. Megismerte a tradicionális és a modern olasz konyha elengedhetetlen alapanyagait, technológiáit és fogásait.
A legnépszerűbb tájegységekre jellemző ételek elkészítését olasz séfektől leste el.

Megszerzett tudását 2012 óta osztja meg a METRO Gasztroakadémia képzéseire látogatókkal.Vendégoktatóink

Csidei Tamás
Csidei Tamás mesterszakács, szakoktató 25 éve dolgozik konyhán, 15 évig hazai és osztrák éttermek, valamint elismert magyarországi szállodaláncok konyháit vezette, miközben szakmai lapokban publikált. Jelenleg saját cégében új konyhatechnológiákat oktat, valamint éttermeket indít be és segít át a koncepcióváltás nehézségein. A megújuló magyar gasztronómia és a monarchiabeli konyha megszállottja. Tíz éve csatlakozott a METRO Gasztroakadémia oktatói csapatához, ahol a sous-vide és az egyéb új ételkészítési technológiákat tanítja.
Dóczi György
Franciaország kiváló éttermeiben szerezte tapasztalatait. Budapesten a Gerlóczy Kávéházban, Sonkaarcokban, Bridges Food Bárban eltöltött időszak után jelenleg saját üzletében dolgozik mint tulajdonos. A Séf ételei bölcs egyszerűséggel és valódi szakértelemmel összeállított fogások, ehhez társít egy csipetnyi bohémságot. A francia konyha az alapanyagok és a fogások igazi ismerőjeként mindenkinek segítségére lehet, aki a gall konyhaművészet iránt érdeklődik.
Pohner Ádám
A 2018-as Bocuse d’Or válogatójának döntőse és nyertese, mellyel nevezte magát a nyáron, Torinoban megrendezésre kerülő Bocuse d’Or európai döntőjébe. Ádámot sokan az Olimpia és az Alabárdos étteremből ismerik, ám karrierje még tovább ível, hiszen már a balatonszemesi Kistücsök étteremben folytatja pályafutását. Nincs kiforrott hitvallása, a saját gondolatait és megérzéseit követi, törekszik az egyensúlyra a kreatív és a reális, életszerű megoldások között. Ez adja nagyszerű ételeit, és ez az eredményességének alapja is. 
Galgóczi Gábor
Győrffy Árpád
Jáhni László
A pesti gasztronómia egyik kiemelkedő alakja. Szakmai fejlődését kétségtelenül az Onyx étteremben eltöltött 6 év határozta meg, majd tudását a Cafe Pierrot-ban, a Libertében majd a La Perle Noire-ban bővítette. Korábbi években a Bocuse d’Or hazai válogatójának döntőse volt, és részt vett számos hazai és nemzetközi gasztronómiai versenyen. Képzésein modern konyhai főzéstechnikákat, valamint többrétű, kreatív alapanyagfelhasználást tanulhatnak a résztvevők.
Eredetileg pilóta szeretett volna lenni, de beleszeretett a professzionális konyhák hangulatába és végül a szakmát őszinte hivatástudattal választotta. Több mint kilenc évet dolgozott a budapesti Alabárdos étteremben, majd kisebb kitérők után az Arany Kaviár Étterem konyhafőnöki pozícióját vállalta el. Jelenleg a KOLLÁZS étterem séfjeként arra készül, hogy újradefiniálja a modern bisztró konyhát brasserie stílusban.
Az egyre divatosabb „farm-to-table” koncepció hazai nagykövete, a népszerű balatonszemesi Kistücsök Étterem konyhafőnöke. A Séf és csapata hosszú évek óta dolgozik azon, hogy a Balaton ne csak szezonális helyként legyen a köztudatban. Elsők voltak a régióban az egész évben nyitvatartó magas minőséget képviselő vendéglátóhelyek között. A séf a hagyományos ízeket megőrizve értelmezi újra a klasszikus fogásokat. 25 éve nap mint nap azon fáradozik, hogy minél frissebb alapanyagokkal főzzön, és az étterem vonzáskörzetében dolgozó termelőkkel minél szorosabb együttműködést alakítson ki.


Reszkető Tamás
Tamást kiskorától érdekli a főzés, grillezés. Munka mellett szakácsnak tanult és tudását egyre mélyebben csiszolgatta, főleg külföldön szerzett tapasztalatok alapján. Bécsben, Prágában, Írországban töltött huzamosabb idő után tért vissza hazánkba. 2018 február óta vezeti a Villányi Borvidéken – Kisharsányban – a Vylyan Terasz étterem konyháját, mely a grill és BBQ ételeiről híres. Az alapanyagok kiemelt tisztelete szellemében arra törekszik, hogy a grillezés, füstölés ne nyomja el az alapanyagok saját, jellegzetes ízét.
Varju Viktor
Varju Viktor – vagy ahogy a szakmában ismerik: Varju Vili a fővárosi Bock Bisztró executive konyhafőnöke. Konyhafőnöki feladata óriásivá nőtt az elmúlt időszakban, munkásságát a Bock Bisztró, a Vendéglő a KisBíróhoz, és a Hold utcai Chef Utcája is fémjelzi. Hitvallása: letisztult koncepció, maximalizmusra való törekvés, a magyar konyha hagyományainak őrzése. Véleménye szerint a konyha egy hihetetlenül bonyolult rendszer, melynek alappillére a folyamatos állandóság fenntartása és annak egyengetése.
Vidák Zoltán
Korán megtanulta a főzés alapjait: 7 évesen már rendszeresen segített nagymamájának a konyhában. Pályája elején több étteremben gyűjtötte a tapasztalatokat, majd az Andrássy úti Premierben már konyhafőnökként kamatoztatta tudását. Legutóbb az etyeki Rókusfalvy Fogadó séfjeként dolgozott. Imádja a modern magyar konyhát: bisztróételeket tökéletesít, új technológiákkal kísérletezik, a Rókusfalvy Fogadó séfjeként dolgozott, majd évekig a Konyhafőnök televíziós műsor kreatív séfje volt.