Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!
rolunk_fejlec_940x250

Bemutatkozás

Mi a METRO Gasztroakadémia?


Mi a Gasztroakadémián folyamatos újjászületésre törekszünk, hiszen a világ is folyton megújul. A vendégek az éttermekben, kávézókban, szállodákban, cukrászdákban, rendezvényeken, büfékben gyakran az izgalmas, addig még ki nem próbált ételeket, italokat keresik. Nekünk sincs más lehetőségünk tehát, mint folyamatosan megújítani profik számára összeállított tematikánkat.

Látványkonyhánkban senki sem kerülheti el, hogy főzőkanalat vagy kést vegyen a kezébe. Akadémiai színvonalon, ám nem katedráról tanítjuk a főzés csínját-bínját, itt nem elegendő pusztán figyelni, aktív hallgatókat várunk kurzusainkra.

Újdonság, hogy Gasztroakadémiánk megnyitotta kapuit a főzést műkedvelőként űzők, a magukat ínyenceknek tartó hobbi szakácsok előtt is. Kifejezetten nekik ajánljuk délutáni Gourmet programjainkat, ahova mindenféle előképzettség nélkül jelentkezhet bárki, aki szeretne gyakorlott oktató séfektől új praktikákat ellesni és sok ötlettel, trükkökkel, receptekkel, no meg teli hassal távozni!

oktato_2

Helyszín

A hatékony oktatáshoz megfelelő helyszín szükséges. Gasztroakadémiánk egy ultra-modern, többfunkciós létesítmény a METRO magyarországi központjában, Budaörsön. A magyar piacon egyedülálló szakmai továbbképző és rendezvényközpont, mely kiváló helyszínt biztosít gasztronómiai és kereskedelmi (tovább)képzéseknek, valamint céges és privát rendezvényeknek is.

Ferran Adriá terem – 65 m2
Heston Blumenthal terem – 65 m2
Szepsy István terem – 75 m2
Látványkonyha 12 főzőállással – 127 m2
Étterem Lobby bárral és kávézóval – 178 m2

A termek igény szerint egybenyithatóak vagy leválaszthatóak. Az üvegfalaknak és a kivetítőknek köszönhetően az egyes helyszínek könnyen átláthatóak.


metro_rolunk_13

A legmodernebb technikai eszközökkel felszerelt központban dolgozhatnak a finom fogásokon

  • 12 főzőállásos, 24 fős auditóriumot magába foglaló tankonyha
  • 120 fő befogadására alkalmas, egybenyitható konferenciatermek
  • 40 fős étterem
  • a lobbiban pedig bár és kávézó található
metro_rolunk_15

MESTER és GOURMET képzéseinket a kifejezetten erre a célra kialakított látványkonyhában tartjuk:

  • 120 fő befogadására alkalmas, egybenyitható konferenciatermek
  • a Gasztroakadémia többi helyiségébe is közvetíthető kép a beépített kamerarendszeren keresztül
  • versenyek, bemutatók, filmforgatásokra alkalmas helyszín

Kapcsolat

METRO Gasztroakadémia
2040 Budaörs, Keleti utca 3.
gasztroakademia@metro.co.huoktato_2

Gálicz István a METRO Gasztroakadémia séfje

A konyhai gazdálkodást és irányítást Sous Chef-ként a Polo étteremben gyakorolta 2000-től. Később óceánjáró hajókon szerzett tapasztalatot (Sapphire Princess,Tahitian Princess, Grand Princess, Dawn Princess) a nemzetközi konyhaművészetben, hideg és meleg konyhán egyaránt. Útjai során István több nemzet tradicionális konyaművészetével is megismerkedett, mint például a mexikói, az indiai és thai gasztronómiával.

Visszatérve Magyarországra több mint hat évig a Trattoria Pomo D’oro étterem Sous Chefje-ként dolgozott. Megismerte a tradicionális és a modern olasz konyha elengedhetetlen alapanyagait, technológiáit és fogásait.
A legnépszerűbb tájegységekre jellemző ételek elkészítését olasz séfektől leste el.

Megszerzett tudását 2012 óta osztja meg a METRO Gasztroakadémia képzéseire látogatókkal.Vendégoktatóink

A Sonkaarcok csatapát és repertoárját erősíti; és hogy mit jelent ez a gyakorlatban? Bölcs egyszerűséggel összeállított fogásokat, valódi szakértelmet és mindehhez csipetnyi bohémságot. Korábban a Gerlóczy Kávéház séfjeként ő felelt azért, hogy a budapesti belváros szívébe a tökéletes francia hangulatot ne csak a külsőségek hozzák el, de az ételek is. Franciaország kiváló éttermeiben szerzett tapasztalataival ezúttal a METRO Gasztroakadémia „diákjait” gazdagítja.
Csidei Tamás mesterszakács, szakoktató 25 éve dolgozik konyhán, 15 évig hazai és ausztriai éttermek, valamint elismert magyarországi szállodaláncok konyháit vezette, miközben szakmai sajtókban publikált. Jelenleg saját cégében új konyhatechnológiákat oktat, és éttermeket indít be és segít át a koncepcióváltás útján. A megújuló magyar gasztronómia és a monarchia konyhájának megszállottja. Négy éve csatlakozott a METR O Gasztroakadémia oktatói gárdájához ahol a sous-vide, és az egyéb új ételkészítési csidei ta más technológiákat tanítja
A budai Várban található Café Pierrot étterem séfje és a Bocuse d’Or hazai válogatójának döntőse volt tavaly. Hazai versenyeken a Czifray Versenykurzus 2009-2011-es sorozatán bronz fokozatot ért el, majd 2012-ben a Hagyomány és Evolúció verseny III. helyezettje volt, 2013-ban pedig VII. helyezést ért el. Gábor több mint öt évet töltött a Michelin-csillagos Onyx étteremben. Képzésein új és modern főzéstechnikákat, valamint többrétű, kreatív alapanyag felhasználást tanulhatnak a résztvevők.
Juhos József a Sütizz cukrászat társtulajdonosa. A Gundelben 17 évet töltött el, ezalatt számos külföldi vendéglátóhelyen nyílt lehetősége tapasztalatot – és természetesen megannyi receptet, ötletet – gyűjteni. Többször járt Franciaországban cukrászati tanfolyamokon. Tudását előszeretettel osztja meg másokkal a Gasztroakadémián.
Az ország egyik legismertebb baristája, szakoktató. Fiatal kora óta foglalkoztatja, hogyan lehet Magyarországon újjáéleszteni a múlt századi kávéházi hagyományokat, hogyan lehet a bárpultnál zajló tevékenységeket az éttermi kultúra részévé tenni nyugati mintára.
gasztroakademia_vendegoktato_kaszas_krisztian_300x378
Egy spontán ötletből kiindulva kezdett főzni otthon, majd szakácsiskolába ment, mára pedig elmondhatja, hogy másodszorra vett részt a Bocuse d’Oron, ráadásul a valaha indult legfiatalabb versenyzőként. Nincs kiforrott hitvallása, a saját gondolatait és megérzéseit követi, törekszik az egyensúlyra a kreatív és a reális, életszerű megoldások között. Ez adja nagyszerű ételeit és ez az eredményességének alapja is.
gasztroakademia_vendegoktato_molnar_laszlo_300x378