Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!
rolunk_fejlec_940x250

Bemutatkozás

Mi a METRO Gasztroakadémia?


Mi a Gasztroakadémián folyamatos újjászületésre törekszünk, hiszen a világ is folyton megújul. A vendégek az éttermekben, kávézókban, szállodákban, cukrászdákban, rendezvényeken, büfékben gyakran az izgalmas, addig még ki nem próbált ételeket, italokat keresik. Nekünk sincs más lehetőségünk tehát, mint folyamatosan megújítani profik számára összeállított tematikánkat.

Látványkonyhánkban senki sem kerülheti el, hogy főzőkanalat vagy kést vegyen a kezébe. Akadémiai színvonalon, ám nem katedráról tanítjuk a főzés csínját-bínját, itt nem elegendő pusztán figyelni, aktív hallgatókat várunk kurzusainkra.

Újdonság, hogy Gasztroakadémiánk megnyitotta kapuit a főzést műkedvelőként űzők, a magukat ínyenceknek tartó hobbi szakácsok előtt is. Kifejezetten nekik ajánljuk délutáni Gourmet programjainkat, ahova mindenféle előképzettség nélkül jelentkezhet bárki, aki szeretne gyakorlott oktató séfektől új praktikákat ellesni és sok ötlettel, trükkökkel, receptekkel, no meg teli hassal távozni!

oktato_2

Helyszín

A hatékony oktatáshoz megfelelő helyszín szükséges. Gasztroakadémiánk egy ultra-modern, többfunkciós létesítmény a METRO magyarországi központjában, Budaörsön. A magyar piacon egyedülálló szakmai továbbképző és rendezvényközpont, mely kiváló helyszínt biztosít gasztronómiai és kereskedelmi (tovább)képzéseknek, valamint céges és privát rendezvényeknek is.

Ferran Adriá terem – 65 m2
Heston Blumenthal terem – 65 m2
Szepsy István terem – 75 m2
Látványkonyha 12 főzőállással – 127 m2
Étterem Lobby bárral és kávézóval – 178 m2

A termek igény szerint egybenyithatóak vagy leválaszthatóak. Az üvegfalaknak és a kivetítőknek köszönhetően az egyes helyszínek könnyen átláthatóak.


metro_rolunk_13

A legmodernebb technikai eszközökkel felszerelt központban dolgozhatnak a finom fogásokon

  • 12 főzőállásos, 24 fős auditóriumot magába foglaló tankonyha
  • 120 fő befogadására alkalmas, egybenyitható konferenciatermek
  • 40 fős étterem
  • a lobbiban pedig bár és kávézó található
metro_rolunk_15

MESTER és GOURMET képzéseinket a kifejezetten erre a célra kialakított látványkonyhában tartjuk:

  • 120 fő befogadására alkalmas, egybenyitható konferenciatermek
  • a Gasztroakadémia többi helyiségébe is közvetíthető kép a beépített kamerarendszeren keresztül
  • versenyek, bemutatók, filmforgatásokra alkalmas helyszín

Kapcsolat

METRO Gasztroakadémia
2040 Budaörs, Keleti utca 3.
gasztroakademia@metro.co.huoktato_2

Gálicz István a METRO Gasztroakadémia séfje

A konyhai gazdálkodást és irányítást Sous Chef-ként a Polo étteremben gyakorolta 2000-től. Később óceánjáró hajókon szerzett tapasztalatot (Sapphire Princess,Tahitian Princess, Grand Princess, Dawn Princess) a nemzetközi konyhaművészetben, hideg és meleg konyhán egyaránt. Útjai során István több nemzet tradicionális konyaművészetével is megismerkedett, mint például a mexikói, az indiai és thai gasztronómiával.

Visszatérve Magyarországra több mint hat évig a Trattoria Pomo D’oro étterem Sous Chefje-ként dolgozott. Megismerte a tradicionális és a modern olasz konyha elengedhetetlen alapanyagait, technológiáit és fogásait.
A legnépszerűbb tájegységekre jellemző ételek elkészítését olasz séfektől leste el.

Megszerzett tudását 2012 óta osztja meg a METRO Gasztroakadémia képzéseire látogatókkal.Vendégoktatóink

ga_vendegoktato_bereznay_tamas
Bereznay Tamás kérkedhetne azzal, hogy 2001 és 2010 között a Kárpátia étterem konyhafőnökeként nemcsak a volt köztársasági elnöknek, de az ország valamennyi vezetőjének készített ételeket. Tamás mindezek mellett hosszú éveket töltött azzal, hogy a gasztronómia lelkes híveinek adjon tanácsokat a konyhaművészet minél magasabb szintű elsajátításához. Sokan emlékezhetnek a Nők Lapjában éveken át megjelenő receptjeire, de sorolhatjuk a jobbnál jobb szakácskönyveit is: Főzni gyerekjáték, Süteményeskönyv vagy a Mesék a konyhából. Tamás kurzusain résztvevők számtalan fortéllyal, ötlettel térnek majd haza vendégeik és szeretteik örömére.
A Sonkaarcok csatapát és repertoárját erősíti; és hogy mit jelent ez a gyakorlatban? Bölcs egyszerűséggel összeállított fogásokat, valódi szakértelmet és mindehhez csipetnyi bohémságot. Korábban a Gerlóczy Kávéház séfjeként ő felelt azért, hogy a budapesti belváros szívébe a tökéletes francia hangulatot ne csak a külsőségek hozzák el, de az ételek is. Franciaország kiváló éttermeiben szerzett tapasztalataival ezúttal a METRO Gasztroakadémia „diákjait” gazdagítja.
A Sonkaarcok csatapát és repertoárját erősíti; és hogy mit jelent ez a gyakorlatban? Bölcs egyszerűséggel összeállított fogásokat, valódi szakértelmet és mindehhez csipetnyi bohémságot. Korábban a Gerlóczy Kávéház séfjeként ő felelt azért, hogy a budapesti belváros szívébe a tökéletes francia hangulatot ne csak a külsőségek hozzák el, de az ételek is. Franciaország kiváló éttermeiben szerzett tapasztalataival ezúttal a METRO Gasztroakadémia „diákjait” gazdagítja.
Egy spontán ötletből kiindulva kezdett főzni otthon, majd szakácsiskolába ment, mára pedig elmondhatja, hogy másodszorra vett részt a Bocuse d’Oron, ráadásul a valaha indult legfiatalabb versenyzőként. Nincs kiforrott hitvallása, a saját gondolatait és megérzéseit követi, törekszik az egyensúlyra a kreatív és a reális, életszerű megoldások között. Ez adja nagyszerű ételeit és ez az eredményességének alapja is.
A 2018-as hazai Bocuse d’Or válogatójának döntőse és nyertese, mellyel nevezte magát a nyáron Torinoban megrendezésre kerülő Bocuse D’Or európai döntőjébe. Ádámot sokan az Olimpia és az Alabárdos étteremből ismerik, ám karrierje még tovább ível, hiszen már a balatonszemesi Kistücsök étteremben folytatja pályafutását. Nincs kiforrott hitvallása, a saját gondolatait és megérzéseit követi, törekszik az egyensúlyra a kreatív és a reális, életszerű megoldások között. Ez határozza meg nagyszerű ételeit is.
vendegoktato_2
Csidei Tamás mesterszakács, szakoktató 25 éve dolgozik konyhán, 15 évig hazai és ausztriai éttermek, valamint elismert magyarországi szállodaláncok konyháit vezette, miközben szakmai sajtókban publikált. Jelenleg saját cégében új konyhatechnológiákat oktat, és éttermeket indít be és segít át a koncepcióváltás útján. A megújuló magyar gasztronómia és a monarchia konyhájának megszállottja. Négy éve csatlakozott a METR O Gasztroakadémia oktatói gárdájához ahol a sous-vide, és az egyéb új ételkészítési csidei ta más technológiákat tanítja
ga_vendegoktato_vidak_zoltan
Vidák Zoltán, a METRO Gasztroakadémia vendégoktatója, jelenleg a Konyhafőnök televíziós műsor kreatív Séfje. Korán megtanulta a főzés alapjait: 7 évesen már rendszeresen segített nagymamájának a konyhában. Pályája elején több étteremben gyűjtötte a tapasztalatokat, majd az Andrássy úti Premierben már konyhafőnökként kamatoztatta tudását. Legutóbb az etyeki Rókusfalvy Fogadó séfjeként dolgozott. Imádja a modern magyar konyhát: bisztróételeket tökéletesít, új technológiákkal kísérletezik.
A budai Várban található Café Pierrot étterem séfje és a Bocuse d’Or hazai válogatójának döntőse volt tavaly. Hazai versenyeken a Czifray Versenykurzus 2009-2011-es sorozatán bronz fokozatot ért el, majd 2012-ben a Hagyomány és Evolúció verseny III. helyezettje volt, 2013-ban pedig VII. helyezést ért el. Gábor több mint öt évet töltött a Michelin-csillagos Onyx étteremben. Képzésein új és modern főzéstechnikákat, valamint többrétű, kreatív alapanyag felhasználást tanulhatnak a résztvevők.
A pesti gasztronómia egyik kiemelkedő alakja. Szakmai fejlődését kétségtelenül az Onyx étteremben eltöltött 6 év határozta meg, majd tudását a Cafe Pierrot-ban, a Libertében majd a La Perle Noire-ban bővítette. Korábbi években a Bocuse d’ Or hazai válogatójának döntőse volt, és részt vett számos hazai és nemzetközi gasztronómiai versenyen. Képzésein modern konyhai főzéstechnikákat, valamint többrétű, kreatív alapanyagfelhasználást tanulhatnak a résztvevők.
ga_vendegoktato_volenter_istvan
István egy véletlen folytán került a pályára, hiszen eredetileg katonatiszt vagy építész szeretett volna lenni. 1999 óta dolgozik szakácsként, Mórról indult a pályafutása, ahol 21 évesen már konyhát vezetett. Vidéken és Budapesten is több étteremben dolgozott, jelenleg a székesfehérvári 67 Étterem & Bistro séfje. A 2018-as hazai Bocuse d’Or verseny döntőjének második helyezettje lett. Már igazi veteránnak számít, aki a döntőkben eddig mindig ott volt a dobogón. Sosem az első helyet tűzte ki magának, hanem a szakmai előrelépést.
ga_vendegoktato_jahni_laszlo
Az egyre divatosabb „farm-to-table” koncepció hazai nagykövete, a népszerű balatonszemesi Kistücsök Étterem konyhafőnöke. A Séf és csapata hosszú évek óta dolgozik azon, hogy a Balaton ne csak szezonális helyként legyen a köztudatban. Elsők voltak a régióban az egész évben nyitvatartó magas minőséget képviselő vendéglátóhelyek között. A séf a hagyományos ízeket megőrizve értelmezi újra a klasszikus fogásokat. 25 éve, nap mint nap azon dolgozik, hogy minél frissebb alapanyagokkal dolgozhasson, és az étterem vonzáskörzetében dolgozó termelőkkel minél szorosabb együttműködést alakítson ki.
ga_vendegoktato_horvath_csongor
A Horváth házaspár, sok balatoni vendéglátós családhoz hasonlóan, Budapestről költözött a Balaton-felvidékre. Horváth Csongor a budapesti Búsuló Juhász konyhafőnöke volt, egy ideig a köveskáli Kővirág étterem konyháját vezette, majd megnyitották a Neked Főztem Gasztrokocsmát Zánka központjában. Az étterem a Káli-medence életérzését és a francia bisztrók hangulatát ötvözi. A Séf hitvallása: „Tetszik, hogy szabad vagyok, és azt főzök, amit akarok.”
vendegoktato_4
Juhos József a Sütizz cukrászat társtulajdonosa. A Gundelben 17 évet töltött el, ezalatt számos külföldi vendéglátóhelyen nyílt lehetősége tapasztalatot – és természetesen megannyi receptet, ötletet – gyűjteni. Többször járt Franciaországban cukrászati tanfolyamokon. Tudását előszeretettel osztja meg másokkal a Gasztroakadémián.
vendegoktato_5
Vendéglátó-szakoktató, a magyar barista tanfolyamok elindítója – a Barista Hungary 2003-as alapításától a cég szakmai vezetője. Az utóbbi 13 évben több tucatnyi kávémárka és kávézólánc, vendéglátó üzletek százai és természetesen baristák ezrei végeztek kávés tanulmányokat szakmai felügyelete mellett.
ga_vendegoktato_pataky_peter
Pataky Péter itthoni séfkarrierjét 2012 áprilisában kezdte a debreceni IKON étteremben. Bár már gyermekkorában is vonzotta a konyha világa, mégsem szakácsként kezdett. 2008 tavaszán döntött, és váltott. Angliába utazott, egy étteremben kezdett dolgozni és tanulni úgy, hogy előtte itthon nem dolgozott étteremben. Hamar kiderült, hogy jól döntött, és megtalálta hivatását, amit azóta is szenvedélyesen szeret. Péter a magyar konyha klasszikusait hozza, természetesen saját arcára formálva.