Növényi alternatív alapanyagok használata a gasztronómiában

A hagyományos vegán étkezés mellett manapság egyre fontosabb szerepet kap a mentes életmód. Sajnos egyre többen kényszerülnek különböző érzékenységek, allergiák miatt helyettesítő alapanyagok fogyasztására. Ennek ellenére szívesen fogyasztanák a megszokott ételeket. Nem kis kihívás olyan ételeket készíteni, amik ízükben, állagukban, textúrájukban az eredeti változatot juttatják eszünkbe, vagy esetleg még azokat is felülmúlják. A képzés során, tapasztalt séfünk és vegán mentorunk nyújt mindenkinek segítséget az ételek elkészítésében és akár a vegán életmóddal kapcsolatos kérdések megválaszolásában is.

Növényi alternatív alapanyagok használata a gasztronómiában

A kurzus során az alábbi ételek készülnek:

  • Tofurántotta vegán felvágottakkal, savanyított lilahagymával
  • Vegán bundáskenyér vegán bécsi mini virslivel, magföllel, padlizsánpörccel
  • Arany lenmagtortilla tépett laskával, zöldségekkel
  • Vegán tonhalsaláta
  • Pink Lady szószos farfalle, görög fehérrel
  • Chia puding gyümölcsökkel, kekszmorzsával
  • Batáta desszertgolyó 
     

Időpont: 2024.10.08. 9:30 - 15:00

 

Helyszín: METRO Gasztroakadémia Budaörs, Budapark Keleti utca 3.

 

Oktató: LAJOS LAURA és BLENDEA KÁROLY

 

A képzés ára: 19.900 Ft + áfa/fő

Jelentkezés a képzésre