Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!
barista_fejlec_15-03_coffee_T_heart_02_940x250_1_logoval

Barista képzések

A fekete levest – ahogyan azt még az iskolában megtanultuk – a törökök hozták el Magyarországra, de az új ital nyilván ízlett elődeinknek, hiszen mind a mai napig örömmel fogyasztjuk hidegen és melegen, feketén és tejjel, magában és cukorral, rövidre és hosszúra főzve, egyedül és társaságban. Szeretnél még többet tudni erről a csodálatos, élénkítő italról? Gyere el képzéseinkre, ahol három különböző szempontból ismerheted meg a titkokat.

BARISTA ALAPKÉPZÉS - A MÁSODIK HULLÁM

Az utóbbi évtizedek üzletileg legsikeresebb kávés koncepciói a kávézóláncoktól származnak. Ennek okait kutatjuk ezen a foglalkozáson. Mit tanulhatunk a láncoktól, milyen kávéitalokkal, kávékészítési technikákkal növelhetjük a kávéfogyasztást?

Alapanyagismeret

Milyen a 100% arabica espresso? Hogyan készítsünk kiemelkedő minőségű, sűrű és testes espressot arabika keverékekből? Minősítések és minőség: Fair trade, Rainforest Alliance, UTZ, Bird Friendly…

Technológia ismeretek

A barista új gépekkel, eszközökkel ismerkedik. A jégkásás italok készítéséhez elengedhetetlen a blender, a tejszín vagy a tej hideg habosításához leggyorsabb a spindle mixer, de a créme brulée kávénál előkerül még a szakácsfáklya is.

Tudás a gyakorlatban

A kávézóláncok sikere jórészt a kávéhoz való új hozzáállásban keresendő. A kávé együtt változik az évszakokkal, aktuális és szezonális. Ha kell, körbejárja a világot, hogy igazán egzotikus zamatokat gyűjtsön magába. Nem ízesített kávék, hanem egyedi kávéélmények várnak ránk – a legismertebb kávézóláncok Top 10 különlegessége.

Időpont: 2017. 10. 11., 2017.11. 29.
9:30 - 16:00

Helyszín: METRO Gasztroakadémia Budaörs, Keleti utca 3.

Oktató: SENKÁRIUK ANDRÁS

ÁRA: 12.000 Ft + áfa/fő

barista_alapkepzes

ÁRAK:

Első hullám: 12 000 Ft + áfa/fő
Második hullám: 15 000 Ft + áfa/fő
Harmadik hullám: 15 000 Ft + áfa/fő

Első és második vagy első és harmadik hullám: 22 000 Ft + áfa/fő
Mindhárom hullám: 35 000 Ft + áfa/fő

Senkáriuk András, a barista képzés oktatója

Vendéglátó-szakoktató, a magyar barista képzés elindítója - a Barista Hungary 2003-as alapításától a cég szakmai vezetője. Az utóbbi 13 évben több tucatnyi kávémárka és kávézólánc, vendéglátó üzletek százai és természetesen baristák ezrei végeztek kávés tanulmányokat szakmai felügyelete mellett.