Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!
barista_fejlec_15-03_coffee_T_heart_02_940x250_1_logoval

Barista képzések - harmadik hullám

A fekete levest – ahogyan azt még az iskolában megtanultuk – a törökök hozták el Magyarországra, de az új ital nyilván ízlett elődeinknek, hiszen mind a mai napig örömmel fogyasztjuk hidegen és melegen, feketén és tejjel, magában és cukorral, rövidre és hosszúra főzve, egyedül és társaságban. Szeretnél még többet tudni erről a csodálatos, élénkítő italról? Gyere el képzéseinkre, ahol három különböző szempontból ismerheted meg a titkokat.

BARISTA ALAPKÉPZÉS - A HARMADIK HULLÁM

Az egyre több helyen emlegetett „kávés újhullám” valójában már a harmadik trend („third wave coffee”), ami újdonságokat hoz a specialty kávés világba. Magyarországon még csak néhány kávézó képviseli ezt a koncepciót, de Londonban, San Franciscóban vagy Melbourne-ben ez a legdinamikusabban növekvő piaci szegmens a kávés vendéglátás területén.

Alapanyag-ismeret

Az eredet-meghatározás a kávésoknál viszonylag újkeletű: ország-, termőhely-, mikrorégió-, feldolgozómalom- és ültetvényszelektált kávékat találunk a polcokon. A legújabb trendek egyre világosabb eszpresszó pörköléseket kínálnak. Kóstolás és elemzés.


Technológiai ismeretek

Az alternatív technológiák új kávés világokat nyitnak meg a baristák előtt. Az adagonként készített, majd filterezett kávék egy új generáció számára jelenthetik a „kávéélményt”. French press, V60 dripper, Aeropress, Mizudashi - forrón csepegtetett, hideg vízzel kiáztatott és jégen hűtött variációk.

Tudás a gyakorlatban

A látványos latte art öntéstechnika a 3. hullámos kávézók egyik legfeltűnőbb jellegzetessége. Gyakorlott barista trénerünk bemutatója után az ő segítségével a résztvevők kis csoportokban próbálják ki magukat a latte art formák öntésében.

Időpont: 2017. 10. 12., 2017. 11. 30.
9:30 - 16:00

Helyszín: METRO Gasztroakadémia Budaörs, Keleti utca 3.

Oktató: SENKÁRIUK ANDRÁS

ÁRA: 12.000 Ft + áfa/fő

barista_alapkepzes

ÁRAK:

Első hullám: 12 000 Ft + áfa/fő
Második hullám: 15 000 Ft + áfa/fő
Harmadik hullám: 15 000 Ft + áfa/fő

Első és második vagy első és harmadik hullám: 22 000 Ft + áfa/fő
Mindhárom hullám: 35 000 Ft + áfa/fő

Senkáriuk András, a barista képzés oktatója

Vendéglátó-szakoktató, a magyar barista képzés elindítója - a Barista Hungary 2003-as alapításától a cég szakmai vezetője. Az utóbbi 13 évben több tucatnyi kávémárka és kávézólánc, vendéglátó üzletek százai és természetesen baristák ezrei végeztek kávés tanulmányokat szakmai felügyelete mellett.