Etikus magatartás

A Metro Kereskedelmi Kft. elkötelezett cég, amely magyarországi működése megkezdése óta szigorú etikai normák szerint működik.

A Magyar Kereskedelem Etikai Kódexének alapítói között foglalunk, helyet és e szerint folytatjuk kereskedelmi tevékenységünket.

 

Etikus magatartás iparágunkban

A Gazdasági Versenyhivatal által kezdeményezett Magyar Kereskedelmi Etikai Kódex innen letölthető.
Etikus magatartás cégünkön belül
Megfelelő viselkedés az üzleti tevékenység során, a vállalati folyamatok átláthatósága, valamint a jogszabályok és a vállalati belső irányelvek betartása napjainkban egyre fontosabbá válik.
Mivel az üzleti életet mostanában korrupcióval, csalással, a versenytörvények megsértésével kapcsolatos súlyos botrányok rázták meg, a társadalom, a politika és a jog erőteljesen követelik a jogszabályok és a tisztességes üzleti magatartás elveinek betartását.

 

Compliance a METRO-ban

A METRO Kereskedelmi Kft. Compliance rendszere arra a célra jött létre,hogy az üzleti alapelvek megsértése vagy azzal kapcsolatos gyanú esetén – akár anonim módon történő – beérkező bejelentéseket fogadni tudja. A bejelentéseket minden esetben bizalmasan kezeljük és a bejelentések kivizsgálása esetén a panaszokról és a közérdekű bejelentésekről szóló 2013. évi CLXV. törvény rendelkezései szerint történik.


Mi az a Compliance forródrót?

A METRO CSOPORT Compliance forródrót a csoport Compliance rendszerének részét képzi. A METRO CSOPORT minden munkavállalója számára, valamint külső, harmadik fél által is éjjel-nappal elérhető, 28 nyelven. A szabálysértéseket be lehet jelenteni az ingyenesen hívható számon vagy Interneten keresztül. A Compliance forródrót anonim módon is elérhető, a forródrót tárcsázása előtt érdemes felvenni a kapcsolatot a közvetlen felettessel vagy az adott ország Compliance Vezetőjével.


Hova fordulhat bejelentésével?

Amennyiben Ön jelenteni kívánja az Üzleti Alapelvek megsértését, kérjük lépjen kapcsolatba a METRO Kereskedelmi Kft. Compliance Vezetőjével az alábbi elérhetőségek valamelyikén:
Cím: Compliance Officer Iroda ; 2040 Budaörs, Keleti utca 3.
Email: zita.toth@metro.co.hu
Amennyiben a METRO Csoport Compliance forródrótot kívánja használni, azt a következő telefonszámon teheti meg: 06-800-17199További ajánlataink
ne maradjon le aktuális ajánlatainkról!
Regisztráljon hírlevelünkre
Ön is értesülhet legfrissebb ajánlatainkról.
Hírlevél feliratkozás
korszerű honlapra vágyik?
hozza létre saját honlapját ingyen
Tudja meg, mennyi lehetőség rejlik honlapkészítő felületünkön.
Bővebben