Etikus magatartás

Etikus magatartás

A Metro Kereskedelmi Kft. elkötelezett cég, amely magyarországi működése megkezdése óta szigorú etikai normák szerint működik.

A Magyar Kereskedelem Etikai Kódexének alapítói között foglalunk, helyet és e szerint folytatjuk kereskedelmi tevékenységünket.

 

Etikus magatartás iparágunkban

A Gazdasági Versenyhivatal által kezdeményezett Magyar Kereskedelmi Etikai Kódex innen letölthető.
Etikus magatartás cégünkön belül
Megfelelő viselkedés az üzleti tevékenység során, a vállalati folyamatok átláthatósága, valamint a jogszabályok és a vállalati belső irányelvek betartása napjainkban egyre fontosabbá válik.
Mivel az üzleti életet mostanában korrupcióval, csalással, a versenytörvények megsértésével kapcsolatos súlyos botrányok rázták meg, a társadalom, a politika és a jog erőteljesen követelik a jogszabályok és a tisztességes üzleti magatartás elveinek betartását.

 

Compliance a METRO-ban

A METRO Kereskedelmi Kft. Compliance rendszere arra a célra jött létre,hogy az üzleti alapelvek megsértése vagy azzal kapcsolatos gyanú esetén – akár anonim módon történő – beérkező bejelentéseket fogadni tudja. A bejelentéseket minden esetben bizalmasan kezeljük és a bejelentések kivizsgálása esetén a panaszokról és a közérdekű bejelentésekről szóló 2013. évi CLXV. törvény rendelkezései szerint történik.


Mi az a Compliance forródrót?

A METRO CSOPORT Compliance forródrót a csoport Compliance rendszerének részét képzi. A METRO CSOPORT minden munkavállalója számára, valamint külső, harmadik fél által is éjjel-nappal elérhető, 28 nyelven. A szabálysértéseket be lehet jelenteni az ingyenesen hívható számon vagy Interneten keresztül. A Compliance forródrót anonim módon is elérhető, a forródrót tárcsázása előtt érdemes felvenni a kapcsolatot a közvetlen felettessel vagy az adott ország Compliance Vezetőjével.


Hova fordulhat bejelentésével?

Amennyiben Ön jelenteni kívánja az Üzleti Alapelvek megsértését, kérjük lépjen kapcsolatba a METRO Kereskedelmi Kft. Compliance Vezetőjével az alábbi elérhetőségek valamelyikén:
Cím: Compliance Officer Iroda ; 2040 Budaörs, Keleti utca 3.
Email: zita.toth@metro.co.hu
Amennyiben a METRO Csoport Compliance forródrótot kívánja használni, azt a következő telefonszámon teheti meg: 06-800-17199