Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Bocuse d'Or 2016

Bocuse d'Or Europe Budapest
Közeleg a Bocuse d’Or Europe versenye.
METRO, mint főszponzor és hivatalos hús és hal alapanyag-beszállító


A Bocuse d’Or a gasztronómia világversenye, amely az elérhető legmagasabb minőségről szól.
Már mögöttünk van a Bocuse d’Or Magyar Döntője, melyet Széll Tamás nyert meg. Ő hozta el két elismerésünk egyikét, a METRO Legjobb hústál különdíját. A METRO Legjobb haltál különdíját pedig a szintén zseniális séf, Pohner Ádám nyerte el. Fejben már mind az európai döntőre koncentrálunk, melynek május 10-11-én Budapest ad otthont. Kontinensünk legtehetségesebb 20 séfje küzd majd a Bocuse d’Or Europe címért, és a világdöntőbe jutásért. Mindannyian az őket küldő országok aktuális íz- és prezentációs trendjeit képviselik.
  
metro_szell_tamas_460_200
metro_pohner_adam_460_200
Tudta, hogy a világ legrangosabb séfversenyének ötlete egy liftben született?
1985 januárjában
a “Salon des Métiers de Bouche” második évada– a később Sirha néven megismert esemény - után a liftben találkozott Albert Romain, a Lyoni Parc des Expositions igazgatója és Paul Bocuse, a híres séf. A két híresség egy főzőverseny létrehozásáról kezdett beszélgetni, amit egyedülálló módon a nagyközönség előtt rendeznének meg. Így indult az azóta is úttörő, elsőrangú gasztroesemény a Bocuse d’Or.

 
Magyar mérföldkövek

A  Magyar Bocuse d’Or Akadémia 2009-től kezdve fogja össze intézményes keretek között a világ legrangosabb versenyével összefüggő összes hazai munkát. Magyar versenyző 2013-ban jutott először a Bocuse-döntőbe.
Bocuse d'Or Europe Budapest

Hungexpo ad otthont a Bocuse d’Or Europe elődöntőjének, ahol mindkét versenytétel fő alapanyaga egy magyar különlegesség.


Csakis a legkiválóbb minőség és frissesség

A METRO egyedülálló termékkínálatának és a szigorú minőségi követelményeinek köszönhetően arany fokozatú pártoló tagja és hivatalos alapanyag-beszállítója évek óta a Bocuse-világversenyeknek.

A hazai gasztronómia elkötelezett támogatójaként áruházunk közel 10 éve segíti a Magyar Bocuse d’Or Akadémia működését is, és támogatja a magyar indulók, így Széll Tamás  felkészülését is.

metro_hus_hal_logo_460_200

Gímszarvasborjú combja és gerince

 A gímszarvas Közép-Európa legnagyobb testű szarvasféléje. Húsa mentes minden káros anyagtól, mesterséges szertől. Maga a vadhús kifejezetten tápláló, nagyon magas biológiai és élvezeti értékkel bír. A szarvashús, a rendszeresen fogyasztott húsféleségekhez viszonyítva bizonyítottan kedvezőbb élettani hatásokkal rendelkezik.

metro_hus_460_200

Bemutathatjuk azokat a speciális alapanyagokat, amelyek eredetivé, karakteressé teszik a magyar kulináriát.

A kecsege és a kaviárja

A kecsege népszerűségét igen különös megjelenésének (is) köszönheti. Karcsú teste az 1 méteres hosszúságot és a 6-7 kg-os testsúlyt is elérheti. A Természetvédelmi Világszövetség sebezhető státuszba sorolta, így elérhetősége erősen korlátozott, ami még különlegesebb alapanyaggá teszi.
metro_hal_460_200

A szakmai inspiráció színtere a Gasztroakadémia

A METRO és a Bocuse d’Or együttműködése túlmutat az alapanyagok biztosításán, hiszen a Gasztroakadémia, a METRO tudásközpontja, arra is lehetőséget teremt, hogy a felkészülő séfek gyakoroljanak, tapasztalatokat cseréljenek és inspirálják egymást. Az akadémia dedikált szakértői gárdája pedig mindehhez teljes körű támogatást nyújt.
A Gasztroakadémia több jelenlegi oktatója is megfordult már a rangos hazai verseny döntőjében. Például Galgóczi Gábor vagy Daniel O’Shea, aki a 2014-es hazai válogató második helyezettje volt. Mostani döntősök közül Szabó László, Volenter István, Pohner Ádám, Győrffy Árpád tart nálunk képzéseket.

metro_lazac_460_200

Szeretettel ajánljuk Bocuse-képzéseinket a Gasztroakadémia repertoárjából minden érdeklődőnek, profiknak és hobbiszakácsoknak egyaránt.