metro víz világnapja 2021

A világon közel 2,1 milliárd ember nem jut hozzá biztonságos vízhez. Ez nemcsak a helyi közösségeknek óriási probléma, de mindannyiunk életét befolyásolja, mert különböző élelmiszereket és termékeket lehetetlen előállítani biztonságos víz nélkül.

A METRO Víz Világnapja programunkat 2017-ben indítottuk el, hogy felhívjuk munkavállalóink, beszállítóink és vásárlóink figyelmét a globális vízhiány és vízszennyezettség problémájára.

2019-ben – beszállítóinkkal egyetemben – nemzetközi szinten csatlakoztunk a OneDrop Alapítvány, víz védelmét támogató programjához.

Programunkat 2020-ban tovább bővítettük. A METRO Víz Világnapja nemzetközi kezdeményezéssel összesen 5,3 millió eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy több, mint 500 000 ember mindennapjait tegyük élhetővé fenntartható ivóvíz-hozzáféréssel és szennyvízkezeléssel az indiai Sheohar, Madhubani és Gaya térségében.

Vásároljon 2021. március 17. és 2020. április 7.között a Víz Világnapja alkalmából összeállított termékkínálatunkból, és támogassa Ön is a víz védelmét!

A METRO Víz Világnapja termékek megvásárlásával Ön három indiai projektet támogathat, mellyel Sheoarban, Madhubaniban és Gayában 500 000 ember életét könnyítheti meg.

  • A kiépített vezetékes vízrendszer segítségével félmillió ember fér hozzá tiszta ivóvízhez és megfelelő csatornázási létesítményekhez.
  • Programunk keretében kiemelten fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk a figyelmet az általános higiénia (szappanos kézmosás) fontosságára, a víz biztonságos raktározására, kezelésére.
  • Figyelmet fordítunk a helyi gazdálkodók képzésére is, mely során elsajátíthatják a hatékony vízfelhasználási technológiák ismeretét, fejleszthetik hulladékgazdálkodási és vállalkozói ismereteiket.
  • Elengedhetetlen a vízellátás és a szennyvízkezelés kapacitásának javítása is.

A OneDrop Alapítványról

Nemzetközi non-profit szervezet, melyet Guy Laliberté alapított 2007-ben. Az alapítvány küldetése, hogy biztosítsa a biztonságos vízhez és a szennyvízelvezetéshez való fenntartható hozzáférést a legkisebb közösségek számára is. Ehhez innovatív partnereket, a kreativitást és a művészetet hívják segítségül.

Tudta?

  • A víz az egyetlen elem a Földön, amely megtalálható a természetben mind a három halmazállapotában.
  • A bolygó édesvizének 70 százaléka az Antarktiszon található.
  • Az édesvízkészlet gleccserek és állandó hótakaró formájában található részét leszámítva, az édesvíz 98%-a felszín alatti víz, ezért különösen fontos a felszín alatti vizek védelme.
  • Ázsiában és Afrikában átlagosan 5,8 km-t kell gyalog megtenniük az embereknek, hogy tiszta vízhez jussanak.
  • A szennyezett víz által okozott betegségek évente 443 millió nap kihagyás jelentenek az iskolákban.
  • A világ szegényeinek több mint fele a nem megfelelő higiénés viszonyok, illetve a rossz minőségű víz miatt beteg.
Partnereink
További ajánlataink
Kíváncsi nagyszerű ajánlatainkra?
akciós katalógusok
Ismerje meg legfrissebb ajánlatainkat az Ön számára.
Katalógusok
Ne maradjon le aktuális ajánlatainkról!
Regisztráljon hírlevelünkre
Ismerje meg a legfrissebb ajánlatainkat.
Hírlevél feliratkozás