Kalumba

A Zwack család több mint 200 éves gyógy - és fűszernövény tapasztalattal rendelkezik. Folyamatos kutatómunkájuk során fedezték fel Madagaszkár gazdag gyógy - és fűszernövény kultúráját, amely a Kalumbát ihlette. Madagaszkár a világ egyik legrégebbi szigete, a mai napig egyedi flórával és faunával, élővilága 90%-a kizárólag a szigeten őshonos. A márka védjegyévé vált gyűrűsfarkú maki (lemúr) Madagaszkár szigetének ikonikus állataként ismert.

Kalumba
Kalumba Madagascar Spiced Gin

Kalumba Madagascar Spiced Gin

A Kalumba Madagascar Spiced Gin egy újgenerációs fűszeres gin aszalt fügén érlelve, amely nevét a világon elsők között feljegyzett gyógynövényről, a kalumbagyökérről kapta.

Egyedi karakterét a tizenhétféle Madagaszkárról és Afrikából származó, vadon termő fűszernövény adja.

A Kalumba alapja borókapárlat, mely a Kecskeméti Zwack Párlat Manufaktúrában készül. Az italt a desztillálást követően tölgyfahordóban, aszalt fügén érlelik, mely kerekséget, lágyságot kölcsönöz az italnak. Az aszalt fügén történő érlelés teszi lehetővé az ital önmagában történő fogyasztását, amely rendkívül egyedi a ginek világában. A Kalumba Spiced Gint egzotikus fűszeres illat- és ízjegyek jellemzik, melyeket az aszalt fügés érlelés adta visszafogott édesség tesz kerekké.

A Kalumbát elsősorban shotként, behűtve ajánlott fogyasztani, azonban koktél alapanyagnak is kiváló, jégre töltve gyömbérrel is egy nagyon finom, frissítő long drinket kapunk.

Felhasznált fűszerek:

kalumbagyökér, citromfű, kubebabors, szegfűszeg, fahéj levél, rózsabors, kurkuma, csillagánizs, lime-héj, szerecsendió-virág, kardamommag, szerecsendió, gyömbér, vanília, koriander, curacao-héj, borókabogyó

Kalumba Madagascar White Gin

Kalumba Madagascar White Gin

A márka legújabb innovációja a Kalumba Madagascar White Gin, mely egy rendkívül tiszta dry gin. Friss, citrusos karakterét a kubebabors és citromnád adja, mely kifinomult fűszerességgel párosul. Több, mint húsz gyógy– és fűszernövény lepárlásával készül, mint például narancshéj, citrus mirtusz, rózsabors, koriander, curacaohéj és kalumbagyökér.

A citrusos ízvilágú fűszerek mellett a madagaszkári kivonatok párlata fokozza az ital komplexitását, egyedi karakterét.

Fogyasztása klasszikus Gin&Tonic-ként ajánlott.

Felhasznált fűszerek:

borókabogyó, citromnád, kubebabors, citromfű, citrus mirtusz, narancshéj, grapefruit héj, citromhéj, nemes babér, lime-héj, rózsabors, kalumbagyökér, koriander, curacao-héj, gyömbér, szegfűszeg, fahéjlevél, kurkuma, csillagánizs, szerecsendió-virág, szerecsendió.

Díjak

A Kalumba Magadascar Ginek több nemzetközi elismeréssel is büszkélkedhetnek. 2019-ben a Kalumba Spiced Gin ezüstérmes lett az Angliában megrendezett Nemzetközi Bor és Párlat versenyen (IWSC). A következő két évben a WSA (World Spirits Award) versenyen, gin kategóriában, a Kalumba Spiced Gin aranyérmet (2020), a Kalumba White Gin pedig ezüstérmet (2021) szerzett.

A Kalumba Magadascar Gin Magyarország piacvezető gin márkája a kiskereskedelemben, a gyártói márkák mezőnyében, számos nagy múltú, nemzetközi márkát utasítva maga mögé (Nielsen Kiskereskedelmi Index, 2021.05 MAT).

Koktél ajánló

Kalumba White & Tonik

Kalumba White & Tonik

4 cl Kalumba Madagascar White Gin

tonik a feltöltéshez (kb. 12-15 cl)

2 citromkarika

pár szem kubebabors

 

Egy talpas pohárba sok jégre rámérjük a gint. Feltöltjük tonikkal. Bárkanállal finoman átkeverjük, és teszünk bele két citromkarikát. Végezetül 4-6 szem kubebaborssal díszítjük, amely hozzájárul az ital citrusos jellegéhez.

Kalumba Spiced Ginger

Kalumba Spiced Ginger

4 cl Kalumba Madagascar Spiced Gin

gyömbér a feltöltéshez (kb. 12-15 cl)

1 gerezd lime

 

Long drink poharat telemerjük jégkockákkal, rátöltünk 4 cl Kalumba Spiced Gint, belefacsarunk 1 gerezd lime-ot majd feltöltjük 1,2-1,5 dl ginger ale vagy ginger beer üdítővel. Bárkanállal finoman megkeverjük, végezetül a gerezd lime-al díszítjük.

Kalumba White Gin Fizz

 

4 cl Kalumba White Gin

2 cl friss citromlé

1,5 cl cukorszirup / 1-2 teáskanál kristálycukor

szóda a feltöltéshez

 

Az első három alapanyagot shakerben sok jéggel összerázzuk majd lehűtött (vagy jéggel töltött) long drink pohárba szűrjük. Öntsük fel szódával, majd óvatosan keverjük meg. Citrom karikával vagy citromhéj spirállal díszítsük.

 

Kalumba White Rickey

 

4 cl Kalumba White Gin

2 cl friss limelé

1 cl cukorszirup / 1 teáskanál kristálycukor

4-5 mentalevél

szóda a feltöltéshez

 

Az első négy alapanyagot shakerben jéggel összerázzuk, majd jeget rakunk egy magas, vékonyabb pohárba és rátöltjük a shaker tartalmát. Végül szódával felhúzzuk és bárkanállal kíméletesen átkeverjük.

 

Kalumba Negroni

 

3 cl Kalumba White Gin

3 cl Unicum Szilva

3 cl vörös (rosso) vermut

 

Az összetevőket old fashioned pohárba sok jégre töltjük és alaposan megkeverjük. Díszíthetjük narancs szelettel.