Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Olasz hetek

90105_Aloldali_banner_-_olasz_hetek_-_940x250_A1
Érvényes: 2019. február 06-19.
90136 Aloldali kpek - Olasz hetek - 460x200 Rana tszta A1
90136 Aloldali kpek - Olasz hetek - 460x200 Virgilo A1
90136 Aloldali kpek - Olasz hetek - 460x200 Grana padano A1
90106_Aloldali_kpek_-_Olasz_hetek_-_460x200_-_kv_-_A1

MOZZARELLA SALÁTA PIRÍTÓSSAL

Hozzávalók

  • 2 db mozzarella golyó
  • 2 szál újhagyma
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 5 dkg fekete olajbogyó
  • 10 dkg mosott saláta keverék
  • olívaolaj
  • ½ citrom leve
  • csipet tengeri só

Elkészítés:

A megmosott koktélparadicsomot félbe, az újhagymát vastagabb karikákra vágjuk. A mozzarella golyókat kézzel nagyobb darabokra tépkedjük.

Egy tálba tesszük a salátát, a zöldségeket, az olajbogyót és a mozzarellát. Meglocsoljuk citromlével, olívaolajjal, megsózzuk és alaposan összekeverjük.

Olívaolajas pirítóssal, azonnal fogyasztjuk.

TUDTA-E?

Mozzarella

Olaszországban a köznyelv mozzarella néven kizárólag a bivalytejből készült mozzarellát érti. A tehén vagy más állat (kecske, juh) tejéből készült mozzarella neve: fior di latte.

Olívabogyó

A hiedelemmel ellentétben az olívabogyó nem zöldség, hanem valójában gyümölcs, amit az olajfáról szüretelnek. A zöld és a fekete olíva esetében ugyanarról a növényről van szó, csak az érés különböző pillanataiban szedik le, ez okozza a színkülönbséget.


90136 Aloldali kpek - Olasz hetek - 460x200 Antipasto mix A1
90136 Aloldali kpek - Olasz hetek - 460x200 Prmium sonka A1
90136 Aloldali kpek - Olasz hetek - 460x200 Kenyrrd A1
90136 Aloldali kpek - Olasz hetek - 460x200 rlt kv A1
90136 Aloldali kpek - Olasz hetek - 460x200 svnyvz A1
90136 Aloldali kpek - Olasz hetek - 460x200 Konyharuha A1
90136 Aloldali kpek - Olasz hetek - 460x200 Szeletelt kenyerek A1
90136 Aloldali kpek - Olasz hetek - 460x200 Babapiskta A1

fugev

SONKÁBA TEKERT FÜGE

Hozzávalók:

  • 2-3 érett, mézédes füge
  • 4-6 vékony szelet iberico sonka
  • a tálaláshoz:
  • friss rozmaringlevél
  • méz
A fügét megtisztítjuk, kettévágjuk. Minden darabot körbetekerünk 1 szelet sonkával, ha szükséges, fogvájóval megtűzzük. Enyhén grillezzük, és mézzel meglocsolva, néhány rozmaringlevéllel meghintve azonnal tálaljuk.

CANNOLI TEJSZÍNES RICOTTAKRÉMMEL


Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1/2 dl Marsala (édes desszertbor)
  • csipet só
  • olaj a sütéshez



A töltelékhez

  • 25 dkg ricotta
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1,5 dl tejszín
  • kandírozott citrushéj
  • reszelt vagy aprított csokoládé

Elkészítés:

A lisztet egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a puha vajat, a cukrot, a tojásokat és a desszertbort, összedolgozzuk és egy órát pihentetjük a hűtőben. Közben elkészíthetjük a tölteléket: a ricottát a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt narancshéjjal alaposan kikeverjük. A tejszínt habbá verjük, majd a ricottával összeforgatjuk.

A pihentetett tésztát lisztezett felületen nagyon vékonyra nyújtjuk, majd akkora négyzetekre vágjuk, hogy körbeérje a fém habrolócsöveket, finoman rányomkodjuk.

Bőséges olajat melegítünk, ha kellően forró, akkor beletesszük az előkészített csöveket és szép pirosra sütjük. Szűrőkanállal papírtörlőre szedjük, majd amikor már kissé kihűltek, akkor kinyomjuk belőlük a fémformákat. A ricottakrémet habzsákba kanalazzuk és megtöltjük a kihűlt tésztákat. Ízlés szerint kandírozott citrushéjjal vagy csokiforgáccsal megszórjuk.

 

TUDTA-E?

Ricotta

A ricotta olasz szó, jelentése: újrafőtt.  Ez a különleges étel a sajtkészítéskor megmaradt és újramelegített tejsavó, melyet aztán lecsöpögtetnek.

Mascarpone

Az enyhe ízű, natúr krémsajtot szerves sav (citromlé, ecet, citromsav, ecetsav) és magas zsírtartalmú tejszín felhasználásával készítenek. A gyártása nagyon egyszerű, ezért otthon is könnyedén elkészíthető.

90136 Aloldali kpek - Olasz hetek - 460x200 Articska vagy paradicsom A1
90136 Aloldali kpek - Olasz hetek - 460x200 Kapribogy A1
90136 Aloldali kpek - Olasz hetek - 460x200 svnyvz A1
90136 Aloldali kpek - Olasz hetek - 460x200 Olivaolaj A1

TUDTA-E?

EXTRA SZŰZ OLÍVAOLAJ
Az olajfa bogyójából többféle minőségű olajat készítenek. A legértékesebb a hidegen préselt, kizárólag mechanikus – és nem vegyi – úton előállított extra szűz olívaolaj, ahol a préselési folyamat során az olívacefre hőmérséklete nem haladhatja meg a 27°C-t.

PARMEZÁN
Készítése évszázados hagyományokra tekint vissza, a terméknek meghatározott külalaki és ízbeli követelményeknek kell megfelelnie. A henger alakú sajttömb átmérőjének 35–45 cmnek kell lennie, míg a magassága 20–26 cm, súlya min. 30 kg kell, hogy legyen. Íze gyengéd, ízletes, illatos és sosem csípős.


90136 Aloldali kpek - Olasz hetek - 460x200 dt A1
90136 Aloldali kpek - Olasz hetek - 460x200 Soave doc A1
90136 Aloldali kpek - Olasz hetek - 460x200 Cabernet savingnon A1
90136 Aloldali kpek - Olasz hetek - 460x200 Kehely A1
90138_Aloldali_banner_-_olasz_hetek_-_940x250_A2_-_Kvfz

PARADICSOMOS-CSIRKÉS SPAGETTI

Hozzávalók:

  • kb. 60 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 evőkanál olaj
  • frissen őrölt bors
  • 1-2 csipet őrölt gyömbér
  • 50 dkg spagetti
  • 1 konzerv hámozott paradicsom (40 dkg)
  • morzsolt bazsalikom
  • morzsolt rozmaring
  • 5 dkg magozott zöld olajbogyó
  • reszelt sajt
  • bazsalikomlevél
spagettiv

A falatnyi darabokra vágott csirkemellet és szalonnát ledaráljuk. A felhevített olajon megpirítjuk, ízesítjük sóval, borssal, gyömbérrel, majd saját levében puhára pároljuk, végül zsírjára sütjük.

A paradicsomot az olajbogyóval felforraljuk, ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal, rozmaringgal, és pár percig rotyogtatjuk.

Forrásban lévő, sós vízben fogkeményre főzzük a spagettit, leszűrjük, lecsepegtetjük.

A tésztát összeforgatjuk a paradicsomos raguval. Tányérokba szedjük, húst halmozunk rá, gazdagon megszórjuk reszelt sajttal, és friss bazsalikomlevéllel díszítve azonnal tálaljuk.


METRO Gasztroakadémia képzésajánló: Olasz tészták 02.07.