Mille-feuille passió-mangó raguval

Mille-feuille passió-mangó raguval

Tészta
HOZZÁVALÓK:

• 1 db vajas tészta lap
• porcukor

Ragu
HOZZÁVALÓK:

• 1-2 db passiógyümölcs
• 2-3 db friss mangó 
• 1 db METRO CHEF lime
• cukor

Krém
HOZZÁVALÓK:

• 150 g METRO CHEF mascarpone
• 2 db METRO CHEF mélyalmos tojás
• 2,5 dl tejszín
• 120 g kristálycukor

 

Tészta ELKÉSZÍTÉS:

A tésztalapot sütőpapírral borított tepsire fektetjük, megszórjuk egyenletesen porcukorral, villával megszurkáljuk a felületét. Sütőpapírral lefedjük, egy könnyebb tepsivel lesúlyozzuk. 190°C-os sütőben 10-15 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd késsel legalább 16 db egyforma téglalapra vágjuk.

Ragu ELKÉSZÍTÉS:

A mangók húsát apró kockára vágjuk. Kis lábasban, kevés vízzel, cukorral, lime levével krémesre főzzük a mangó felét. Botmixerrel teljesen pürésítjük. Hozzáadjuk a másik felét a mangó kockáknak és passió gyümölcsök belsejét. Felforraljuk, hűtőbe tesszük, hogy teljesen lehűljön.

Krém ELKÉSZÍTÉS:

A tojássárgáját, a fehérjét és a tejszínt 40-40-40 g cukorral habosra verjük. A sárgáját tovább habosítjuk a mascarpone-val, végül  összedolgozzuk óvatos mozdulatokkal a habokat. Habzsákba töltjük, tálalás előtt legalább 1 órát hűtőben dermesztjük. Tálaláskor a lapok szélére legalább 1 cm vastagon körbe nyomjuk a habot, közepére mangó ragut kanalazunk. Legalább két réteget egymásra helyezünk, hűtőben tartjuk tálalásig.