Zsályás gesztenyekrémleves

Zsályás gesztenyekrémleves

HOZZÁVALÓK:

• 10 g zsálya
• 400 g METRO CHEF egész fagyasztott gesztenye (negyedelve a szemek)
• 4 szál szárzeller (vékony szeletekre vágva)
• 1 szál póréhagyma (vékonyan felkarikázva)
• 30 g METRO CHEF vaj
• 1 dl METRO CHEF almaborecet
• 2 dl tejszín
• 1 db gránátalma (magjai kiszedve)
• só

 

ELKÉSZÍTÉS:

Vajon megpároljuk a póréhagymát és a zellert, majd hozzáadjuk a gesztenyét, és a zsályaleveleket. Felöntjük az ecettel, és annyi vízzel amennyi elfedi. Sózzuk, és addig főzzük amíg a gesztenye meg nem puhul. Turmixszal teljesen krémesre dolgozzuk, majd tejszínnel és vízzel hígítjuk. Összeforraljuk majd ízlés szerint sózzuk, hígítjuk. Tálaláskor gazdagon megszórjuk a gránátalma magokkal.