Füstölt lazac, céklatatár

Füstölt lazac, céklatatár

HOZZÁVALÓK:

• 200 g METRO CHEF szeletelt füstölt lazac
• 600 g cékla (meghámozva)
• 100 g sárga vagy piros (meghámozva)
• METRO CHEF olívaolaj
• 2 db METRO CHEF lime
• 2 ek. magos mustár
• 100 g METRO CHEF mascarpone
• 1 db nagy édeskömény 
• 0.5-1 dl METRO CHEF extra szűz olívaolaj
• 50 g citrom kaviár
• só

 

ELKÉSZÍTÉS:

A 600 g céklát egyesével, megsózva, olívaolajjal meglocsolva fóliába csomagolunk és 40 perc alatt puhára sütjük. A fóliában hagyjuk kihűlni. A nyersen maradt 100 g, és a 600 g sült céklát egyforma apró kockákra vágjuk. Egy tálban összeforgatjuk az apró kockákra vágott édesköménnyel, mustárral, extra szűz olívaolajjal és a lime-ok levével. Ízlés szerint sózzuk, pár órán át hagyjuk hűtőben összeérni az ízeket. Tálaláskor helyezzük a lazacszeleteket cékla alapzatra. Tegyünk rá kisebb adagokban mascarpone-t, az édeskömény félretett zöldjét és citrom kaviárt.